Onnittelut opiskelupaikan johdosta!

Vaasan yliopiston kaunis kampus on valmiina vastaanottamaan uudet opiskelijat. Olet lämpimästi tervetullut osaksi tiedeyhteisöämme ja haluamme olla luottamuksesi arvoinen.

Yliopisto-opinnot tuovat mukanaan paljon uutta ja tuntematonta; uudet opiskelumuodot, uudet ystävät ja ehkä myös uuden kaupungin. Tuutorit, omaohjaajat sekä opettajat auttavat sinua opintojen alkutaipaleella. Mutta muista, että aina on olemassa joku jolta voi kysyä mitä tahansa!

Hallintotieteiden koulutuksessa pyritään jatkuvasti vastaamaan työelämän muuttuviin tarpeisiin. Opintojesi aikana opit etsimään uutta ja soveltamaan saamaasi tietoa erilaisissa yhteyksissä. Olemalla avoin uusille asioille sekä olemalla osa yhteisöä jossa luodaan uutta, tulet löytämään oman polkusi ja saamaan hyvät eväät tulevaisuutta varten. Tavataan hallintotieteiden opintojen merkeissä!

Aurinkoista kesää!

Marja Vettenranta

Koulutusvastaava, hallintotieteet

029 449 8175

marja.vettenranta@univaasa.fi

 

 

 

 


Hallintotieteiden opintosuuntien opiskelijoiden keskuudesta on myös valittu oppiainevastaavat, näistä jokainen edustaa omaa pääainettaan.

 

Oppiainevastaavilta voit saada apua esimerkiksi opintosuuntaasi valitessasi. Oppiainevastaavien tärkeimpänä tehtävänä on edesauttaa opiskelijoiden ja henkilökunnan välistä kommunikaatiota. Lue lisää oppiainevastaavista täältä.


 

 

Aluetiede, Roosa Kesonen

Moikka,

Oon Oulusta Vaasaan kotiutunut syksyllä neljättä vuotta aloittava aluetieteilijä. Sivuaineinani on julkisoikeus ja ympäristötiede. Aluetieteen opinnoissa pääset käsiksi aitoihin tapauksiin ja soveltamaan opittua teoriapohjaa. Olen opinnoissani esimerkiksi perehtynyt kotikaupunkini liikennejärjestelmään, kehittänyt kuvitteellista aluetta pormestarin toimessa ja syventynyt Suomen väestökehitykseen.

Tulevaisuudessa toivonkin työskenteleväni aluekehittämisen tai ympäristöhallinnon parissa kuntatasolla. Sitä ennen aion kuitenkin vielä nauttia täysillä jäljellä olevasta opiskelijaelämästä ja auttaa parhaani mukaan myös muita opinnoissa. Eli olipa sulla kysyttävää aluetieteestä tai opinnoista ylipäänsä, ota ihmeessä yhteyttä!

Opiskeluaika on antanut mun elämään lukemattomasti ainutlaatuisia kokemuksia ja mielettömiä ihmisiä. Kannattaa siis lähteä rohkeasti ja avoimin mielin mukaan toimintaan. Lämpimästi tervetuloa hallareiden joukkoon!


Julkisjohtaminen, Milla Frantti

Moikka! 

Onnittelut hyvästä päätöksestä ja tervetuloa opiskelemaan Suomen upeimmalle kampukselle! Mun nimi on Milla ja olen toisen vuoden hallintotieteilijä, pääaineenani julkisjohtaminen. Julkisjohtaminen antaa loistavat valmiudet työskennellä merkittävissä tehtävissä niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Valitsin pääaineeni pitkälti siltä pohjalta, että se antaa laajat työllistymismahdollisuudet. Olen kiinnostunut etenkin henkilöstöjohtamisesta ja talousosaamisen kehittämisestä sekä saan myös valmiudet työskennellä asiantuntijatehtävissä julkisissa organisaatioissa. Tutkinto mahdollistaa lisäksi laajan sivuaineiden opiskelun ja Vaasan yliopistolla sivuainetarjonta on mielestäni erittäin hyvä. Sivuaineilla voi vaikuttaa paljonkin tutkintokokonaisuuteen.

Itse en ollut aikaisemmin koskaan käynyt Vaasassa ja päädyin tänne hieman yllättäen. Olen viihtynyt Vaasassa kuitenkin todella hyvin ja meillä on yhteisöllinen kampus. Ainejärjestöt ovat aktiivisia ja tapahtumia varmasti riittää. Varsinkin alussa suosittelen ehdottomasti osallistumaan rohkeasti tapahtumiin – niissä tutustuu nopeasti uusiin ihmisiin. 

Toimin julkisjohtamisen oppiainevastaavana ja minulle voi laittaa viestiä opintoihin liittyen. Toivottavasti törmätään kampuksella ja nauttikaa fuksisyksystä! Se on huikee 😊 

  • Milla Frantti
  • milla.frantti@student.uwasa.fi
  • IG: milllaf

Julkisoikeus, Laura Varajärvi

Moikka uudet fuksit!

Onnittelut opiskelupaikasta, tämä on tunnetusti ihmisen parasta aikaa! Mun nimi on Laura ja kotoisin olen kaukaa pohjoisesta, Tervolasta. Syksyllä mulla pyörähtää kolmas vuosi hallintotieteiden opiskeluja käyntiin, ja gradun kirjoittaminen odottaa! Vapaa-aika mulla vierähtää politiikan parissa tai crossfit salilla.

Mun pääaine on julkisoikeus ja tänä vuonna toimin sen oppiainevastaavana. Me oppiainevastaavat kommunikoidaan ja toimitaan viestinviejinä opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Opiskelujen suhteen tulee etenkin ensimmäisen vuoden aikana paljon uutta, eikä niihin liittyviä kysymyksiä kannata jäädä yksin pohtimaan. Laita rohkeasti sähköpostia, me ollaan täällä teitä varten!

Nähdään kampuksella!

Terkuin,

  • Laura Varajärvi
  • laura.varajarvi@student.uwasa.fi
  • IG: lauravarajarvi

Sosiaali- ja terveyshallintotiede, Laura Koivisto

Moro!

Onnea opiskelupaikasta Suomen kauneimmalla ja aurinkoisimmalla kampuksella! Mun nimi on Laura ja tulin pari vuotta sitten tänne Vaasaan Tampereelta, eli tänä syksynä aloitan kolmannen vuoteni opintojen parissa. Opintosuuntana mulla on sosiaali- ja terveyshallintotiede eli sote.

Valitsin soten, koska mua kiinnostaa hyvinvointiyhteiskunta ja sen haasteiden ja mahdollisuuksien tutkiminen. Mulle saa laittaa viestiä ja kysymyksiä liittyen soteen tai ihan muuten vaan opiskeluun. Oon myös Hallinnoijat ry:n hallituksessa tiedottajana, joten tullaan varmasti törmäilemään kampuksella ja tapahtumissa syksyn mittaan.

Tsemppiä fuksisyksyyn! ☺️

Terkuin,

  • Laura Koivisto
  • laura.koivisto@student.uwasa.fi
  • IG: lauraelisaaaa