Fuksijulkaisu 2024

Hallituksen tervehdys

 

 

Moikka tuleva hallarifuksi!

Raikuvat onnittelut opiskelupaikasta Hallintotieteiden parissa! Me olemme tulevan ainejärjestösi tämän vuoden Hallinnoijat ry:n hallitus eli tuttavallisemmin Halhallitus ja olemme täällä toivottamassa sinut tervetulleeksi Vaasaan ja yliopistomme maailmaan. 

Me järjestämme opintojesi vastapainoksi erilaisia tapahtumia, hoidamme opiskelijoiden edunvalvontaa ja pidämme sinut ajan tasalla asioista. Lisäksi olemme täällä juuri sinua varten tukena opintojen ohella.  Tämän fuksijulkaisun avulla pääset tutustumaan jo etukäteen toimintaamme, henkilökuntaan ja tämän vuoden tutoreihin.  

Alkuun pääsetkin meidän 2024 hallituksen puheenjohtajan Laura Niemisen tervehdyksellä. 

 

”Moikka uusi hallarifuksi ja lämpimästi tervetuloa aurinkoiseen Vaasaan!

Mä oon Laura Nieminen ja toimin tänä vuonna sun ainejärjestön Hallinnoijat ry:n hallituksen puheenjohtana.

Oletan, että moni teistä tätä julkaisua lukevista on aloittamassa nyt syksyllä hallintotieteiden opinnot ja muuttamassa Vaasaan.
Voin kertoa, että teitä odottaa täällä elämänne seikkailu!

Tulevan syksyn aikana te tuutte osaksi meidän yhteisöllistä, ainutlaatuista ja vuosikurssirajat ylittävää porukkaa, jota tuttavallisemmin yliopistoyhteisössä ”Hallareiksi” kutsutaan.

Meidän yliopisto tarjoaa teille monella tapaa mahtavat puitteet ikimuistoisen opiskeluajan viettämiseen ja me ainejärjestötoimijat & -hallituslaiset sekä tän vuoden ihanat tuutorit luvataan pitää huoli siitä, että kaiken uuden ja oppimisen lomassa teillä on varmasti hauskaa.

Uskon, että te tuutte jo ensimmäisten kouluviikkojen aikana tykästymään hallintotieteiden monipuolisuuteen. Opiskelujen lisäksi te tuutte varmasti huomaamaan, että Vaasa on kompaktista koostaan huolimatta kaikista opiskelukaupungeista parhain ja yhteisöllisin.

Viettäkää ihana kesä ja suhtautukaa luottavaisin mielin tulevaan syksyyn.
Me odotetaan teitä täällä jo malttamattomina – Nähdään tapahtumissa!”


Muutama sana tämän vuoden hallituksesta!

Vuoden 2024 hallituksemme koostuu 10 opiskelijasta ja innolla odotammekin teidän tapaamistanne syksyllä. 

Tämän vuoden puheenjohtajajistomme koostuu puheenjohtajastamme Laurasta, sekä varapuheenjohtajasta ja yrityssuhdevastaavasta Leosta. He ohjaavat hallituksemme laumaa ja huolehtivat hommien hoitumisesta. Lisäksi yrityssuhdevastaavan pestiin kuuluu myös erilaiset jäsenedut ja uusien haalareiden hommaaminen. 

Fuksiviikot ovat täynnä tapahtumia ja niiden, sekä muiden Hallinnoijien tapahtumien järjestämisestä vastaavat projektivastaavat Eetu ja Fiia. Heidän apunaan toimii myös mahtava projektijaostomme. Tapahtumien järjestämisestä vastaa myös kultuuri- ja hyvinvointivastaavamme Veeti, joka yhdessä kulttuuri- ja liikuntajaoston kanssa järjestää kaikenlaisia hyvinvointi- ja työelämätapahtumia, kuten” Hallarit hikoilee”-tapahtumia. 

Fuksiviikkojen menon ja meiningin ohessa alkaa myös opinnot! Sinun ja muidenkin hallareiden edunvalvonnasta huolehtii koulutuspoliittinen vastaavamme Elle, joka tapaa yliopiston edustajia ja henkilökuntaa toimien yhteyshenkilönä opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Elleen voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos kysymyksiä opintoihin liittyen herää. 

Hallitukseemme kuuluu myös sihteerimme Minttu ja rahastonhoitaja Essi, joiden pestit kattavat enemmän järjestön toiminnan kulissien takana. Minttuun ja Essiin törmäät kuitenkin myös tapahtumissamme mukana muun hallituksen kanssa.  

Uuden alkaessa informaatiota voi tulla paljon kerrallaan ja fuksiviikoilla someista ja tiedotuskanaviltamme löytyy paljon aikatauluja ja muuta tärkeää tietoa. Hallinnoijien somevastaava Katri ja tiedottaja Emma pyrkivät parhaansa mukaan pitämään juuri sinut ajan tasalla ja välittämään tietoa eteenpäin sujuvasti. 

Heti ensimmäisistä päivistä alkaen olemme koko hallituksen voimin täällä sinua varten ja sinun tukenasi, mutta vieläkin tärkeämmiksi tukihenkilöiksi varmasti muodostuvat meidän omat hallaritutorimme, jotka fuksiviikkojen ajan ohjaavat ja auttavat sinua kaikessa ja toimivat tiennäyttäjinä ja oppaina yliopistomaailmaan. Tutoreiden tehtävänä on auttaa sinua kaikessa mahdollisessa fuksiviikkojen aikana! Tulet saamaan omalta tutoriltasi viestiä ennen opintojen alkua. Löydät kuitenkin jo nyt ihanien tutoreidemme esittelyt, kun selaat alemmaksi fuksijulkaisuamme. 

Ihanaa kesää ja nähdään syksyllä Vaasassa! 


Koulutusvastaavan tervehdys

 

 

Onnittelut opiskelupaikan johdosta! 

Vaasan yliopiston kaunis kampus on valmiina vastaanottamaan uudet opiskelijat. Olet lämpimästi tervetullut osaksi tiedeyhteisöämme ja haluamme olla luottamuksesi arvoinen. 

Yliopisto-opinnot tuovat mukanaan paljon uutta ja tuntematonta; uudet opiskelumuodot, uudet ystävät ja ehkä myös uuden kaupungin. Tuutorit, omaohjaajat sekä opettajat auttavat sinua opintojen alkutaipaleella. Mutta muista, että aina on olemassa joku jolta voi kysyä mitä tahansa! 

Hallintotieteiden koulutuksessa pyritään jatkuvasti vastaamaan työelämän muuttuviin tarpeisiin. Opintojesi aikana opit etsimään uutta ja soveltamaan saamaasi tietoa erilaisissa yhteyksissä. Olemalla avoin uusille asioille sekä olemalla osa yhteisöä jossa luodaan uutta, tulet löytämään oman polkusi ja saamaan hyvät eväät tulevaisuutta varten. Tavataan hallintotieteiden opintojen merkeissä! 

Aurinkoista kesää!


Marja Vettenranta
Koulutusvastaava, hallintotieteet
029 449 8175
marja.vettenranta@univaasa.fi

 


Omaohjaajan tervehdys 

 

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan Vaasan yliopistoon! 

Olen amanuenssi Susanna Mäenpää ja hallintotieteiden kandidaattiopiskelijoiden omaohjaaja. Omaohjaajana autan sinua opintojen suunnittelussa ja edistämisessä heti opintojesi alkutaipaleelta lähtien, sillä tapaamme ensimmäisen kerran syksyn orientaatiopäivillä. 

Opintojen alussa saatavan tiedon määrä on suuri ja sen sisäistäminen uuden opettelun rinnalla, saattaa tuntua hämmentävältä. Olipa sinulla kysymyksiä esimerkiksi opintojaksojen valitsemiseen tai ilmoittautumisiin liittyen tai jos mieltäsi askarruttaa jokin muu asia, älä epäröi ottaa yhteyttä minuun. 

Tapaamisiin syksyllä! 

Susanna Mäenpää 
Amanuenssi, hallintotieteet 
susanna.maenpaa@univaasa.fi 


Tutorit vuodelle 2024

Täältä löydät vuoden 2024 hallaritutorit. Tutorit toimivat syksyllä henkilöinä, jotka opastavat uusia opiskelijoita opiskelijaelämän aloittamisessa heidän saapuessaan yliopistoon ja Vaasaan. Tutorit ovat yleensä toisen tai myöhemmän vuosikurssin opiskelijoita. 

 

 

 

Heippa kaikille! Oon Vilhelmiina Viljanen, ja mä rantauduin ihanaan Vaasaan Tampereelta! Oon 21-vuotias ja sitten syksyllä alotan mun tokaa vuotta hallarina. Olin siis just fuksina viime vuoden, ja pää menee melkee pyörälle mitä kaikkee ihanaa on ehtinytkään tapahtuu viime vuoden sisään! Ite oon hyvin onnellinen, et otin opiskelupaikan täält vastaan, vaikka totta kai muutos ja aivan uudet maisemat (en ollu ennen käyny Vaasassa..) jännitti aluks!  

Ja hei onnittelut opiskelupaikasta tänne Vaasan ihanalle kampukselle! Oot valinnut just oikeen alan ja oon aivan super innoissaan tulevasta syksystä ja mitä kaikkee hauskaa tulee olemaan! Kannattaa siis muistaa nauttii täysillä ihan kaikesta! ????????  

Pienenä vinkkinä on se, että kannattaa mahdollisimman paljon lähtee osallistuun ja kattoo minkälaisia tapahtumii järjestetään. Ei ikinä voi tietää ketä tuutte tapaamaan ja minkälaisii ihanii ystävii ja muistoja te voittekaan tehdä täällä! <3 Kannattaa siis olla avoin ja vaikka jännittäis ja arvelluttais, niin suosittelen vaa rohkeesti lähtee mukaa ja tarttuu mahdollisuuksiin! Ja aina saa kysyy apuu. 

Nähään syksyllä ja tervetuloa Vaasaan! 

IG: vvvilhelmiina 

 

 

Tjena kaikki!  

Mä oon Eero Kiuru, 23-vuotias hallaritutori ja oon kotoisin Helsingistä. Syksyllä kun tuutte, niin meitsillä pärähtää kolmas opiskeluvuosi käyntiin. Vapaa-ajalla tykkään urheilla höntsämielessä milloin minkäkin urheilulajin parissa. Lisäks rento hengailu kavereiden kanssa natsaa aina!  

Ihan tähän alkuun haluun onnitella sua opiskelupaikasta! Oot tehnyt kenties elämäsi parhaan valinnan, kun päätit tulla Vaasaan opiskelemaan hallintotieteitä.  

Hallintotieteiden opinnot on monipuolisia sekä ajankohtaisia, ja niistä saa tosi hyvät valmiudet työelämään. Täällä on opiskelijoilla huikea yhteishenki ja kampus on todella nätti. Lisäks mä tykkään siitä, että kaupunkina Vaasa on tosi kompakti eli välimatkat on lyhyitä. Vaikka Vaasa on suhteellisen pieni (ainakin jos tulee pk-seudulta yms.), niin täältä kyllä löytyy kaikki mitä tarvitsee. Todella jees mesta kaikin puolin!   

Mielenkiintoisten ja kivojen opintojen lisäksi täällä pääsee elämään sitä kuuluisaa opiskelijaelämää upeiden tapahtumien merkeissä. Pääsette pian viettämään elämänne parasta aikaa. Fuksisyksy on LEFFA.   

Vielä lopuksi hyvä muistuttaa, että uudet ihmiset ja uusi paikka on kaikille jännittävää ja se on tosi luonnollista. Meitä tutoreitakin jännittää! Vaasassa on kuitenkin todella helppo tutustua uusiin ihmisiin eli avoimin mielin vaan, niin hauskaa siitä tulee. Opiskelupaikka hallussa, joten nyt vaan kesä rennosti ja nähdään syksyllä!   

IG: @eerokiuru 

 

 

Moikkuu kaikille! <3 

Mun nimeni on Katariina Kankaanpää ja oon tulevana syksynä maisteritutor! Oon 22-vuotias ja syksyllä alotan toisen vuoden hallintotieteiden opiskelun. Vaasaan saavuin aurinkoisesta Turusta, mutta oon alunperin Somerolta kotoisin.  

Onnittelut opiskelupaikasta ja ihanaa saada teidät Vaasan ihanalle kampukselle! Vaasa on opiskelijakaupunkina ihan huippu. En opintojen alussa tuntenut ketään, mutta todella nopeasti ystävystyi ihmisten kanssa! Yhteisöllisyys Vaasassa on kyllä parasta niin hallintotieteiden sisällä kuin myös poikkitieteellisestikin. Uskaltakaa lähteä rohkeesti mukaan kaikkeen toimintaan, sitä kautta tutustuu todella helposti ihmisiin ja sitä kivempia opiskeluvuosista varmasti tulee! 

Ootan jo kovasti syksyä, ja että kaikki te liitytte meijän iloiseen yhteisöön messiin! Tehdään syksystä parasta ikinä!  ❤️ 

Instagram ja Telegram: eevakatariinak 

 

Heippa! 

Ja suuret onnittelut opiskelupaikasta! Mun nimi on Oona Käpynen ja oon 23 vuotias. Vaasaan oon muuttanut Helsingistä, mutta Porvoo myös sydämessä, koska siellä osittain kasvanut! 

Itseä jännitti tosi paljon Vaasaan muutto, enkä ollut koskaan edes käynyt täällä. Onneksi tulin, sillä nyt en voisi kuvitella että opiskelisin missään muualla.   

Hallintotieteiden opinnot on todella monimuotoisia ja Vaasan yliopiston kampus on maailman nätein! 

Tervetuloa Vaasan!❤️ 

 

 

Heejj! 

Mä oon Santtu Isaksson, 23-vuotias hallintotieteiden opiskelija Forssasta. Syksyllä tuun toimimaan yhtenä meidän huikeista hallaritutoreista! 

Ootte tehny ihan ylihyvän päätöksen hakiessanne Vaasan yliopistoon. Meillä on täällä fantastinen merenrantakampus, tiivis opiskelijayhteisö ja lukematon määrä erilaisia tapahtumia. Kaupunkina Vaasa on todella kompakti. Täällä on lyhyet välimatkat, ja tekemistä löytyy ihan jokaiselle! 

Ootan innolla teidän kaikkien tapaamista syksyllä! Tulkaa avoimin mielin, ja jos jokin askarruttaa niin lähestykää tutoreita matalalla kynnyksellä. Tehään yhdessä ainutlaatunen fuksisyksy! Vi ses 🙂 

Instagram & Telegram: nuorimozart 

 

Moikka kaikki! 

Mä oon Vaula Elgland, kohta 22 vee ja toimin tulevana syksynä hallaritutorina! Vaasaan mä oon saapunut viime syksynä tuolta Matti Nykäsen ja Gettomasan kotikonnuilta eli Jyväskylästä.  

Ensinnäkin suuret onnittelut opiskelupaikasta ja ihan huippua, että oot tulossa Vaasaan! Mä en ite ollu koskaan edes käynyt Vaasassa ennen tänne muuttamista enkä todellakaan tuntenut täältä ketään, mutta tykästyin Vaasaan heti ja nyt tää tuntuu jo toiselta kodilta. Vaasa on ihan supernätti paikka ja täällä on kaikki tarvittava lähellä. Toki tuolla Keski-Suomessa koko elämäni asuneena Vaasan tuuli tuntu alkuun välillä ihan jäätävältä, mutta siihenkin tottuu. Kokonaisuutena Vaasa yllätti mut kyllä erittäin positiivisesti! 

Vaasan yliopisto on poikkitieteellinen ja yhteisöllinen. Kampus on hieno ja punaiset haalarit yhdistää kaikkia meitä yliopiston opiskelijoita. Täällä tapahtuu paljon ja suosittelenkin osallistumaan rohkeasti erilaisiin tapahtumiin, jos vain yhtään tuntuu siltä. Opiskeleminen Vaasassa on ollu best ja oon saanu tutustua niin ihaniin ihmisiin.  

Ootan jo innolla, että päästään tutustumaan ja tekemään kaikkee hauskaa yhdessä. Fuksisyksy on ihan huikeeta aikaa!  

Nähdään syksyllä, tervetuloa tänne! <3 

 

 

Moikka kaikille! 

Mä oon Sofie Grönroos, 21-vuotias hallari ja toimin ens syksynä kanditutorina. Vaasaan mä muutin Aurasta, pikkupaikkakunnalta Turun läheltä. 

Isot onnittelut teille kaikille opiskelupaikasta! Vaasaan muutto varmasti jännittää varsinkin jos kyseessä on täysin vieras kaupunki. Vaasa on kuitenkin ihan huippupaikka asua ja opiskella; täällä on tosi yhteisöllinen ja tiivis korkeakouluyhteisö, laadukas opetus ja ihan superisti hauskoja opiskelijatapahtumia kaikille. Täysin vieraaseen kaupunkiin muutto jännitti myös mua ihan valtavasti, mutta oon sopeutunut Vaasaan tosi hyvin ja päivääkään en tästä ajasta vaihtais pois. Uskon, että myös te tuutte kokemaan unohtumattoman fuksivuoden, ja me tutorit ollaan teidän apuna luomassa sitä. En malta oottaa että pääsen tutustumaan teihin paremmin ja tekemään teidän kanssa ikimuistosta fuksivuotta!

Jos haluatte seurata mua Instagramissa, se löytyy nimellä @ sofie.gronroos !

 

 

Moikka kaikille tuleville fukseille!! 

Mä oon Alisa Lahtinen, 19-vuotias ja tänne Vaasaan tuli muutettua silloin viime syksynä Porista. Tänä vuonna toimin maisteritutorina. 

Ensin tietysti onnittelut teille kaikille opiskelupaikasta ja etenkin hyvästä valinnasta aloittaa juuri hallintotieteiden opiskelut täällä Vaasassa. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että täällä Vaasassa asuminen on ollut helppoa ja mukavaa sekä opiskelut ovat olleet monipuolisia ja mielenkiintoisia!! 

Tulevasta syksystä tulee aivan mahtava ja innolla jo ootan, että pääsen teidät kaikki näkemään. Tulevat opiskelut ja kaikki mitä syksyllä tapahtuu voi tietenkin jännittää tosi paljon, mutta kannattaa silti suhtautua avoimesti ja positiivisesti kaiken suhteen sekä lähteä mukaan kaikkiin tapahtumiin ja muuhun toimintaan innolla!! 

Viettäkää oikeen mukava kesä ja nähdään sitten syksyllä!<3 

IG: alisa.lahtinen 

Snapchat: lahtinenalisa 

 

 

Hej sinä uusi yliopistolainen!  

Mun nimi on Kaisa ja toimin tässä projektissa vaihtaritutorina. Olen 25 vuotias ja kotoisin Hirvensalmelta, Etelä-Savosta. 

Mahtavaa, että oot aloittamassa opinnot juuri Vaasassa! Täällä on todella kaunis ympäristö ja meininki yliopistossa on kivan poikkitieteellistä. Vaasassa myös innokkaimmat pääsee harjoittelemaan ruotsia, jos niin haluaa (kyllä täällä pelkällä suomellakin pärjää, no stress).  

Innolla odotan, että päästään tapaamaan ja aloittamaan fuksisyksy mahtavien tapahtumien merkeissä! Mä tosiaan tutoroin enemmän meidän vaihto-oppilasopiskelijoita, mutta saa olla yhteydessä jos on jotain mielen päällä! Ei muuta kun tervetuloa Vaasaan ja nähdään syksyllä! 

IG: kaisq 

Telegram: kaisapasonen 

 

 

Hei kaikille! 

Mä oon Eetu Nappari, 20-vuotias entinen seinäjokinen. Mahtava opiskelijayhteisö, huikeet tyypit ja kaikinpuolin kiva kaupunki on kuitenkin tehnyt vaasalaiseksi. 

Tykkään urheilusta, ja alotin salibandyn pelaamisen uudestaan Vaasassa. Oon tän vuoden hallareiden liikkatutor, et jos tulee jotain kysyttävää liikunnasta niin tulkaa ihmees kysymään. Mulle voi tulla myös juttelemaan ihan kaikesta muustakin, mitä mieleen juolahtaa. 

Onnittelut kaikille opiskelupaikasta, ja innolla odotan teidän kaikkien tapaamista. 

Pidetäänhän porukalla mahtava syksy ja startataan opinnot oikeella jalalla!

Instagram: ton.eetu 

 

Moi! 

Oon Kiia Luukko, 21v ja alunperin Nurmosta Vaasaan muuttanut. Vaasassa on aivan super hyvä opiskelijoiden yhteishenki, erityisesti meillä hallareilla. Tapahtumaakin riittää vaikka muille jakaa! Vaasaan muuttoa ei tule katumaan. 

Tuutorprojektissa oon mukana maisterituutorina. Ja uskon, että tästä tulee aivan mahtavaa fuksisyksy niin kandi- kuin maisterifukseille!

 

Moikka kaikille!  

Oon Aura Muurimäki, 21-vuotta ja tulevana syksynä yks hallaritutoreista sekä lisäksi toimin hyvistutorina. Vaasaan rantauduin viime syksynä pikku kunnasta nimeltä Juupajoki.  

Ekaks isot onnittelut opiskelupaikasta! Ootte tehneet hyvän valinnan valitessanne Vaasan opiskelupaikaksenne. Vaasa ennestään oli mulle vieras, en ennen mun muuttoa ollut käynyt täällä kertaakaan. Mutta tosi lyhyessä ajassa ihastuin tähän kaupunkiin ja nyt tää tuntuu jo ihan kodilta. Suurimpana järkytyksenä oli toi tuulen määrä, mut siihenkin on jo tottunut. En myöskään tuntenut Vaasasta entuudestaan ketään, mutta Vaasassa niin moni on samassa tilanteessa, että täällä kavereiden löytäminen oli helppoa. Meidän yliopiston ilmapiiri on myös tosi yhteisöllinen, kaikki punaisissa haalareissa on samaa porukkaa, mikä on musta sen ihan parhaita puolia.  

Odotan innolla, että pääsen tutustumaan teihin kaikkiin. Fuksisyksy sisältää niin paljon kaikkea kivaa, tapahtumia ja kaikkea muuta, että teille on tulossa varmasti huippusyksy! Nähdään pian!  

instagramista mut löytää: auramuurimaki 

 

Moikkuu!✨ 

Mä oon Eveliina Hakomäki, ikää on 22 vuotta ja tuun Alahärmästä, jos osaat laittaa huvipuisto PowerParkin kartalle niin tiedät, missä mä oon asustellu ennen Vaasaan muuttoa. Vapaa-ajallani mä tykkään pyöriä liikunnan parissa valmennan voimistelua ja käyn salilla ja lenkkeilen. Hain ite lukemaan hallintotieteitä, koska yhteiskunnalliset asiat ja johtaminen kiinnostaa. 

Haluan toivottaa hirmu paljon onnea opiskelupaikasta, ootte tehny hyvän valinnan! Mä tuun olemaan teidän tutorina ensi syksynä ja odotankin jo innolla, että päästään tutustumaan. Tehdään teidän fuksisyksystä ikimuistoinen! 

Opinnot on monipuolisia ja tutkinnosta on helppo koostaa itselleen sopiva ja mielenkiintoinen kokonaisuus. Erilaiset tapahtumat ja uudet ystävät rikastuttaa ihanasti opiskeluarkea. Yhteisöllinen ilmapiiri ja ihanat punaiset haalarit kruunaa meidän opiskelijakulttuurin.  

Syksy varmasti jännittää, mutta ollaan kaikki avoimin mielin sen suhteen. Jos joku asia askarruttaa niin mulle voi laittaa viestiä, vastaan parhaani mukaan. 

Nähdään syksyllä!

IG: eveliinaeliisabeth 

 

Moikka, ensinäkin suuret onnittelut opiskelupaikasta. Oon Elena Lehikoinen täytän kesällä 22 vuotta ja opiskelen kolmatta vuotta pääaineena julkis johtaminen. Vaasaan rantauduin Espoosta (Vaasa on pikku Espoo) ja hetkeäkään Vaasaan muuttoa en oo katunu. 

Oon saanu Vaasasta maailman ihanimpia kavereita ja kokemuksia, ja nää kolme vuotta onki ollu mun elämän parasta aikaa!  

Meil on ihan super hyvä tuutorporukka & ootetaan innolla teitä hallarifukseja! Oon ite vaihtari hyvis tuutori, mutta ootan innolla että pääsen tutustuu teihin myös <3  

Vaasaan muuttoa ja yliopistoa ei kannata liikaa jännittää! Tulkaa avoimin mielin ja tulkaa jutteleen rohkeesti kaikissa tapahtumissa! Meil on ihana hallarihenki, joka varmasti tulee teille tutuks näiden opiskeluvuosien aikana. Oot tehny huippu valinnan kun päätit ottaa Vaasan hallintotieteiden paikan vastaan! 

Jos tulee jotain kysyttävää tai mitä vaan niin laittakaa rohkeesti ig dm. 

Instagram: elenairenee 

 

 

 

Morjens kaikille! Oon Melisa Kankaanpää 21v alunperin Vaasaan kotiutunut Eppu normaalin kaupungista eli Ylöjärveltä! 

Ensiks haluun onnitella sua opiskelupaikasta Suomen aurinkoisimmasta kaupungista! Vaikka Vaasa voi aluks tuntua pieneltä, loppujen lopuks täältä löytyy paljon nähtävää ja tehtävää, sekä on best kun pyörällä pääsee kaikkialle. Kaikista parasta täällä on yhteisöllisyys, lupaan että tuut tutustumaan moneen elämän mittaseen ystävään!  

Oot tehnyt hyvän valinnan ottaessas paikan vastaan hallintotieteistä ja sua on täällä syksyllä vastassa huippuporukka! Syksy tuo tullessaan ikimuistoisia tapahtumia, uusia ystäviä ja ennen kaikkea uuden oppimista. Tulkaa moikkaamaan tai laittaan viestiä jos tulee mitään mieleen!❤️ 

ig: melisarosanna 


Vuoden fuksi

 

 

Onnittelut opiskelupaikasta! Toi on tosi kova juttu ja saat olla ylpee itsestäs! 

Moikka! Mä oon Veeti Katainen 21-vuotias vantaalaine. Vaasaan tulin aika nopsaa et hetki töitä ja armeija nii alko taas opiskelu tuntuu aika hyvälle vaihtoehdolle. Se toden totta oli hyvä vaihtis, koska Vaasa ei jättänyt kylmäks! Vapaa-ajal harrastelen vähä sitä sun tätä ja tykkään testailla eri lajeja. Tätä järjestötoimintaaki vois toisaalt kutsuu harrastukseks nii tätäki tulee tehtyä tosi paljo! 

Vaasaan muutto jännitti aika paljon, koska totta kai yliopisto oli alkamassa ja täysin uus vaihe elämässä. Se on ihan okei et jännittää! Vaasa tulee tosi nopeesti tutuks ja tää alko tuntuu kodilta tosi nopsasti. Orientaatioviikot ku alkaa nii tulee paljo uusia ihmisiä ja paikkoja, joka kyllä helpottaa siihe jännitykseen heti! Tuutorit on kyl ihan paras jeesi alkuun, koska ne kyllä auttaa! Pääsette yhessä tutustuu aluks siihen tuutorii ja omaan fuksiryhmään, jonka jälkee tänne kotiutuminen alkaa vaivattomasti! 

Fuksisyksy oli itelle kyllä hienoo aikaa, koska oli paljo tapahtumii ja uusii ihmisiä. Oma neuvo on et kannattaa ottaa fuksisyksykst kaikki ilo irti, vaikka se voi olla vähän raskasta. Se on vaan kerran!! Se on myös täysin ok, vaikka ei niin paljoo käviskään! Tärkeintä on löytää se tie missä itel on hyvä olla. Hallareiden kans on aina kivaa, mut Vaasas on iha törkee määrä opiskelijoit, joten suosittelen käymää kans poikkitieteellisis tapahtumis. Alussa kans kaikilla toimijoilla ja kerhoilla on kaikkii infoja, joten suosittelen käymää niissä jos vähänkää joku kiinnostaa! Tuutorit ja Halhallitus myös kertoo niistä jos joku jää askarruttaa. 

Niiii joo meinas unohtuu kyl tääl siis opiskellaanki! Mua jännitti opiskelu tosi paljo, koska viime kerrast oli jo vierähtäny jonku aikaa ja ei ollu haisua et miten yliopistos opiskellaa. Ei hätää, koska kaikki kerrotaan ja ohjeistetaan! Proffat ja muut opiskelijat kyllä auttaa ja ohjeistaa, joten sitä ei tarvii jännittää. Parastahan täällä opiskelussa on se, et pystyt ite sääntelee sitä määrää ja tahtii. Itelle tuli rutiini opiskeluu aikas nopsaa, koska tykkään tehä tehtävii aika iltapainotteisesti (jopa yöpainotteisesti) ja se on ihan fine! Tääki mua jännitti alus paljo mut yllättävän nopeesti tuli sellanen itelle sopiva rytmi.  

Parhaat tärpit mitä voi antaa on se et pitäkää avoin mieli, uskaltakaa heittäytyy ja uskaltakaa kysyä! Tuutorit ja hallituslaiset kertoo ja auttaa varmasti, joten huoli pois kaikki järjestyy! 


 

Vinkkejä fukseille!

 • Investoi polkupyörään! Välimatkat on helpoin kulkea omalla pyörällä. 
 • Julkista liikennettä käyttäessä kannattaa ladata Waltti mobiili –sovellus, josta löydät aikataulut ja voit ostaa kertalippuja 
 • Jos kuljet bussilla paljon, kannattaa myös hommata waltti-kortti, jolla pääset kulkemaan bussilla opiskelijahintaisesti.  
 • Vaasa on tunnetusti tuulinen kaupunki ja kesä voi loppua yllättäen, joten kannattaa ottaa heti sadevarusteet ja lämmintä vaatetta mukaan! 
 • Opiskelijana aikataulutus on kaiken ydin, joten aloita kalenterin käyttö. Voit hommata fyysisen kalenterin tai käyttää puhelimesi kalenteria, mikä vain on sinulle sopivin! 
 • Lataa puhelimeesi Telegram. Käytämme sitä aktiivisesti tiedonvälityskanavien ja erilaisten ryhmien muodossa. 
 • Liity hallareiden sähköpostilistalle (nettisivujen etusivulta löytyy linkki). Sähköpostilistalle tulee usein tärkeää infoa esimerkiksi omaohjaajilta ja muulta henkilökunnalta. 
 • Lataa valmiiksi puhelimeesi Tuudo, Kide.app ja Pivo, niin lukujärjestys, tapahtumien lipunmyynnit ja opiskelijakortti on jo valmiiksi helposti saatavilla. 
 • Laita puhelimeesi muistutus lipunmyynneistä. Tällä tavoin varmistat omat lippusi esimerkiksi sitseille ja muihin tapahtumiin. Kaikista suosituimpien tapahtumien liput myydään hetkessä loppuun. 
 • Kannattaa käydä myös muiden ainejärjestön tapahtumissa, jolloin pääset tutustumaan poikkitieteellisesti myös muiden alojen opiskelijoihin! 

 • Kampusravintoloiden ruokalistat löytyvät osoitteesta kurnii.fi ja useimmista ravintoloista saat ruokaa myös Take Awayna. 
 • Åbo Akademin restaurang Alexanderilla on kerran viikossa “street food day”, joka on kokeilemisen arvoinen! 
 • Muista olla mukava pizzerioiden työntekijöille ja paikallisten kuppiloiden portsareille. 
 • Ota instagramissa seurantaan kaikkien vaasalaisten ainejärjestöne tilit, jotta pysyt parhaiten kartalla mitä tapahtuu missä ja milloin. 
 • Tentit voi uusia, mutta bileitä ei! Tentin voi aina uusia vähintään kaksi kertaa, joten ei kannata murehtia turhaan, jos et pääse osallistumaan tenttiin tai et pääse siitä ensimmäisellä kerralla läpi. 
 • Jos et tiedä jotain, kysy sitä rohkeasti! Voit kysyä neuvoja tutoriltasi tai laittaa hallitukselle viestiä instagramissa @hallinnoijatry tai telegramissa, jolloin saat usein nopeimman vastauksen. 
 • Haalarit fukseille hommaa yrityssuhdevastaavamme ja haalarit on yleensä saatu lokakuun aikana. 
 • Ompele haalarimerkit heti kun mahdollista, sillä niitä yleensä kertyy pinoiksi asti. 
 • Haalareihisi saat ostettua kirjainmerkkejä esimerkiksi oman nimen kirjoittamiseen. Ompeluliike Haloselta keskustasta löytyy hyvä valikoima ompelutarvikkeita. 
 • Merkkien ompeluun kannattaa panostaa ja ommella ne vahvalla langalla “reunan yli”, sillä niillä on tapana lähteä irtoilemaan vaikket rymyäisikään jokaisessa tapahtumassa pääedellä. 
 • Asuntoa kannattaa hakea Voasilta, mutta lisäksi myös Vaasa-vuokra-asunnot ryhmää Facebookissa kannattaa seurata. 
 • “Hallarit hikoilee” tapahtumia järjestetään muutaman kerran kuussa ja ne ovat matalan kynnyksen liikuntatapahtumia, joihin kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan! 
 • Kannattaa tarkistaa hallareiden jäsenedut, niitä solmitaan usein syksyn myötä uusia. Yhteistyökumppanit lisätään Instagramin kohokohtiin, sekä nettisivuille. 
 • Kohtaa uudet asiat positiivisella asenteella, vaikka aluksi voikin jännittää. Opiskelijaelämä tuo mukanaan paljon uutta ja jännittävää, joka kannattaa kohdata iloisella asenteella, jotta saat varmasti kaiken irti! 
 • Kaikesta selviää ja aika opettaa. Ensimmäisinä päivinä kaikkea ei tarvi tai pysty muistamaan, joten älä murehdi liikaa.  
 • Nauti syksystä ja uudesta opiskelupaikastasi täysillä!