Nauha- ja merkkiohjesääntö

Hallinnoijat ry:n ainejärjestönauha


Hallinnoijat ry:llä on ainejärjestönauha, jota käytetään ylioppilaskuntanauhan tavoin akateemisissa juhlatilaisuuksissa ja yhdistystä edustettaessa. Nauhaa käytetään aina Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan kuntanauhan kanssa yhdessä siten, että ylioppilaskuntanauhaa kannetaan ylempänä, poikkeuksena Hallinnoijat ry:n oma vuosijuhla, jolloin ainejärjestönauha on ylempänä. Yhdistyksen hallituksen vastuulla on tiedottaa nauhan oikeanlaisesta käytöstä.


Ainejärjestönauha on 30 mm leveä nauha. Nauhan pohjaväri on sininen ja siinä on kaksi 5 mm:n levyistä valkoista raitaa, molemmat 5 mm:n etäisyydellä nauhan reunasta.


Jokaisella Hallinnoijat ry:n jäsenellä on oikeus lunastaa ainejärjestönauha itselleen. Nauhan käyttöoikeus säilyy valmistumisen jälkeen.


Hallinnoijat ry:n kultaisen tai hopeisen ansiomerkin saaneilla on oikeus käyttää ansioituneen jäsenen nauhaa, joka jaetaan ansiomerkin luovutuksen yhteydessä ja jonka leveys on 45 mm. Nauha on samankaltainen kuin ainejärjestönauha, mutta sen valkoiset raidat ovat 7,5 mm leveitä ja sijaitsevat 7,5 mm:n etäisyydellä nauhan reunoista.


Juhlanauhaa kannettaessa tulee muun pukeutumisen olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopivaa. Miehet kantavat nauhaa siten, että se kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalla lantiolle. Miehet kantavat nauhaa juhlapuvussa (frakki) liivin alla ja arkipuvussa liivin ja solmion päällä. Naiset kantavat nauhaa taiteltuna ruusukkeena vasemmalla puolella rintaa tai siten, että nauha kulkee vasemmalta olkapäältä rinnan yli oikealle lantiolle. Nauhan ei kuitenkaan saa koskettaa paljasta ihoa. Nauhaa kannetaan iltapuvun kanssa.

Hallinnoijat ry:n jäsenilleen myöntämät huomionosoitukset


Hallinnoijat ry:llä on kaksi eri ansiomerkkiä: kultainen ja hopeinen. Merkki kuvaa laakerinlehtiseppeleen ympäröimää Hallinnoijat ry:n logoa. Ansiomerkki voidaan myöntää yhdistyksen entiselle tai nykyiselle jäsenelle tunnustukseksi yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä. Merkkiä ei kuitenkaan voida myöntää yhdistyksen hallituksen jäsenelle tämän toimikauden aikana.


Ansiomerkki luovuttaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja. Ansiomerkin luovutuksen yhteydessä ansiomerkin saajalle annetaan myös kunniakirja, josta käy ilmi merkin myöntämisen perusteet. Yhdistyksen hallitus pitää kirjaa merkkien saajista, myöntämisajankohdista ja myöntämisperusteista.


Samalle henkilölle voidaan myöntää useampia ansiomerkkejä, muttei kuitenkaan saman kalenterivuoden aikana.


Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää huomattavista ansioista yhdistyksen hyväksi. Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää esimerkiksi kautensa aikana ansioituneelle yhdistyksen hallituksen jäsenelle tai ylioppilaskunnan hallituksen jäsenelle.

10§
Hopeisia ansiomerkkejä voidaan vuosittain myöntää kolme, perustellusta syystä kuitenkin korkeintaan viisi kappaletta. Hopeisten ansiomerkkien myöntämisestä päättää yhdistyksen hallitus. Hopeisten ansiomerkkien luovutus tapahtuu yhdistyksen vuosijuhlan yhteydessä viiden vuoden välein ja välivuosina hallituksen parhaaksi katsomassa ajankohdassa, joko toisen tapahtuman yhteydessä tai omana tilaisuutenaan.

11§
Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää poikkeuksellisista ansioista yhdistyksen hyväksi. Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää esimerkiksi pitkäaikaisesta työstä yhdistyksen tehtävissä tai yhdistyksen ansiokkaasta edustamisesta ylioppilaskunnan tai yliopiston luottamustoimissa.

12§
Kultaisia ansiomerkkejä voidaan vuosittain myöntää yksi kappale, perustellusta syystä kuitenkin korkeintaan kaksi kappaletta. Kultaisten ansiomerkkien myöntämisestä päättää yhdistyksen yleiskokous hallituksen esityksestä. Kultaisten ansiomerkkien luovutus tapahtuu yhdistyksen vuosijuhlan yhteydessä viiden vuoden välein ja välivuosina hallituksen parhaaksi katsomassa ajankohdassa, joko toisen tapahtuman yhteydessä tai omana tilaisuutenaan.