SYY-Wasa ja YKA

 
Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa alasi ammattiliittoon!

Olet tehnyt hienon valinnan ryhtyä yhteiskunnan asiantuntijaksi! Me YKAssa olemme mukana matkallasi kohti asiantuntijuutta jo opiskeluaikana! Olet hyvällä tiellä, sillä keväällä 2023 kyselyymme vastanneista jäsenistämme 79 % koki, että yhteiskunta-alan tutkinto tarjoaa hyvät eväät työelämään.

Hallintotieteilijät työllistyvätkin kattavasti eri sektoreille: valtiolle, yrityksiin ja kuntiin ja järjestöihin. Työnimikkeet vaihtelevat asiantuntijoista johtajiin ja kaikkia tulevaisuuden nimikkeitä ei vielä ole edes olemassa! Koska vaihtoehtoja riittää ja työelämä voi joskus tuntua hämmentävältä, tutustu omaan ammattiliittoosi! 

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut, eli YKA, on yhteiskunnallista alaa opiskelevien ja alalta valmistuneiden ammattijärjestö. Olemme jäsentemme tukena kahdella tasolla: kollektiivisesti neuvotellen työn tekemisen ehdoista (esim. palkoista) ja yksilöllisesti auttamalla esimerkiksi työsoppariin tai työpaikan ongelmiin liittyvissä asioissa. Meillä on paras tieto siitä, miten alalla keskiverrollisesti tienataan, millaisiin töihin koulutuksesta työllistyy ja millaisia urapolkuja alan ihmisillä on!

Opiskelijoille tarjoamme tietoa alasta, järjestämme koulutuksia, pidämme huolen hyvinvoinnista ja rakennamme työelämästä reilua sekä oikeudenmukaista. Teemme tätä, jotta työelämään siirtyminen olisi mahdollisimman helppoa. Olemme mukanasi jo opiskeluaikaisten työpaikkojen ja harjoitteluiden kanssa! 

Opiskelijoiden äänenä toimii SYY, jonka paikallisyhdistys SYY-Wasa järjestää työelämäaiheista toimintaa opiskelijoille Vaasassa. Tapahtumien kautta saat kurkistuksen siihen, miltä työelämä voisi tällä alalla näyttää.

Voit törmätä eri tapahtumissa myös Vaasan YKA-lähettilääseen, jolle voi käydä juttelemassa tapahtumien lomassa! Hän on kampuksella vastaamassa kysymyksiin ja kertomassa tarkemmin YKAn toiminnasta opiskelijan näkökulmasta.

Opiskelijan on hyvä oppia tunnistamaan omaa osaamistaan, markkinoimaan taitojaan ja navigoimaan työnhaun kiemuroissa. Kuulumalla liittoon liityt osaksi isompaa yhteisöä ja turvaat tulevaisuutesi. Jäseneksi voi ja kannattaa liittyä vaikka heti opintojen alussa! Jäsenyys maksaa opiskelijalle 28 euroa vuodessa. Jäsenyys oikeuttaa sinut kaikkiin YKAn tarjoamiin palveluihin ja etuihin. 

Me olemme täällä sinua varten elämäsi eri vaiheissa, jotta sinä saisit parhaat lähtökohdat oman polkusi löytämiseen. Toivotan sinulle ikimuistoista ja antoisaa fuksisyksyä sekä onnea opintoihin!

Terveisin
Aino Lehtinen 
Yhteisösuunnittelija 
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry 
aino.lehtinen@yka.fi 

Lisätietoja ja jäseneksi liittyminen: www.yka.fi ja www.yka.fi/syy 


SYY-Wasan tervehdys

Tervetuloa Vaasaan ja onnittelut opiskelupaikasta! SYY-Wasa ry:n hallitus haluaa toivottaa sinut tervetulleeksi aurinkoiseen Vaasaan ja kutsua mukaan toimintaan! Järjestämme tapahtumia ympäri vuoden itsenäisesti sekä muiden järjestöjen kanssa, kuten Hallinnoijat ry:n kanssa. Voit törmätä meihin uusien opiskelijoiden erilaisissa rastitapahtumissa!

Tapahtumiimme ovat kaikki tervetulleita! Lukuvuonna 2023–2024 on luvassa muun muassa excursioita eli työpaikkavierailuja, uusien opiskelijoiden tutustumisilta, työmarkkinatietouskurssi ja muita työelämätapahtumia sekä vapaa-ajan tapahtumia, kuten meidän perinteinen vapputapahtumamme! Tiedotamme kaikista tapahtumista ahkerasti sosiaalisessa mediassa eli kannattaa ottaa seurantaan @syywasa sekä Instagramissa että Facebookissa.

SYY ry, eli Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat, on kaikkien valtio-, yhteiskunta- ja hallintotieteitä opiskelevien valtakunnallinen etujärjestö. SYYn kattojärjestö on Akavalainen Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKA ry. Jäseniä YKAssa on runsaat 12 000 ja SYYssä noin 2 500. SYY-Wasan lisäksi paikallisjärjestöjä löytyy Helsingin, Tampereen, Turun, Jyväskylän, Kuopion, Joensuun ja Lapin yliopistojen kampuksilta. Lisää SYYn toiminnasta voit lukea osoitteesta Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry – SYY on alasi opiskelijoiden ääni (yka.fi)

SYYn opiskelijajäsenyys maksaa vain 28€/vuosi ja jäsenenä olet oikeutettu kaikkiin YKAn jäsenetuihin. Niitä ovat muun muassa tapaturma- ja matkavakuutukset, CV- ja palkkaneuvonta, lakipalvelut, erilaiset koulutukset, uravalmennus sekä alennuksia esimerkiksi hotellien, risteilyjen, vakuutusyhtiöiden, Danske Bankin ja Hertzin tuotteista. Jäsenenä voit myös liittyä Erityiskoulutettujen työttömyyskassaan Erkoon täydentämällä jäsenmaksuasi kassamaksulla ja turvata näin valmistumisen jälkeinen aika. Jäseneksi pääset liittymään osoitteesta: Yhteiskunta-alan osaaja, liity liittoosi! Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry (yka.fi)

Meihin voit ottaa yhteyttä somessa @syywasa, sähköpostilla syy-wasa@uwasa.fi tai ihan vaan hihasta nykäisemällä. Me ollaan täällä teitä varten!

Nähdään syksyllä!♥

SYY-Wasa hallitus 2023

Sofié, Elle, Emilia, Sara, Juuso, Annika, Loviisa, Siiri ja Piia