Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa liittoon!
Olet päässyt osaksi mahtavaa yhteiskunta-alan yhteisöä. Onnittelut myös hienosta valinnasta ryhtyä yhteiskunnan asiantuntijaksi!

Hallintotieteelliset opinnot valmistavat harvoin suoraan tiettyyn ammattiin. Alalle hakeutuu ihmisiä, jotka ovat laaja-alaisesti kiinnostuneita eri asioista ja haluavat toiminnallaan vaikuttaa yhteiskunnan kehittämiseen.

Yhteiskuntaosaajat työllistyvät laajasti eri sektoreille: valtiolle, yrityksiin, kuntiin, järjestöihin ja yliopistoihin. Työnimikkeet vaihtelevat asiantuntijoista johtajiin. Yhteiskuntaosaajat ovat tulevaisuudessa myös ammateissa, joista ei vielä kymmenen vuota sitten edes tiedetty.

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut, eli tutummin YKA, on yhteiskunnallisen alan osaajien ja opiskelijoiden oma ammattiliitto. Vaikutamme alan ja työelämän lainsäädäntöön ja olemme mukana neuvottelutoiminnassa. Keskiössä ovat jäsenemme, joita tuemme monin tavoin jo opiskeluvaiheessa muun muassa tarjoamalla palkkaneuvontaa, koulutuksia ja lainopillista apua. Haluamme ammentaa sinulle työelämätietoa jo varhaisessa vaiheessa, jotta työelämään siirtyminen olisi mahdollisimman helppoa sitten aikanaan.

Opiskelijoiden ääntä liitossa ja yhteiskunnassa pitää yllä SYY, jonka paikallisyhdistys SYY-Wasa järjestää työelämäaiheista toimintaa Vaasan yliopiston opiskelijoille. Paikallisjärjestön kautta pääset mukaan myös valtakunnalliseen opiskelijatoimintaan, jossa tapaa alan opiskelijoita ympäri maan ja oppii hyödyllisiä työelämätaitoja. Opiskelijan on hyvä oppia tunnistamaan omaa osaamistaan, markkinoimaan itseään ja käyttämään eri työnhaun välineitä. Kuulumalla liittoon liityt osaksi isompaa yhteisöä ja turvaat tulevaisuuttasi. Sekä liiton että SYY:n jäseneksi voi ja kannattaa liittyä vaikka heti opintojen alussa!

Me olemme täällä sinua varten elämäsi eri vaiheissa, jotta sinä saisit parhaat lähtökohdat oman polkusi löytämiseen. Voit hyvällä syyllä olla ylpeä tulevasta tutkinnostasi: hallintotieteilijä on asiantuntija, jonka työllä on yhteiskunnallista merkitystä. Toivotan sinulle ikimuistoista ja antoisaa fuksisyksyä sekä onnea opintoihin! ​Marjo-Rita Juntunen
Yhteisösuunnittelija

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
marjo-rita.juntunen@yhteiskunta-ala.fi
010 231 0366

Lue lisää: www.yhteiskunta-ala.fiOnnea opiskelupaikasta tuore Hallari ja tervetuloa Vaasaan!
SYY-Wasa ry:n hallitus haluaa toivottaa sinut tervetulleeksi Vaasaan ja kutsuu mukaan toimintaan!

 

 

SYY-Wasa järjestää ympäri vuoden tapahtumia niin itsenäisesti kuin yhdessä muidenkin järjestöjen kanssa. Lukuvuonna 2020-2021 on luvassa muun muassa tutustumisilta, excursioita eli työpaikkavierailuja, tenttikahveja, työmarkkinatietouskurssi sekä vapputapahtumia! Tapahtumista tiedotetaan aktiivisesti somessa, joten kannattaa laittaa seurantaan @SYYWasa niin Facebookissa kuin Instagramissakin!

 

SYY ry, eli Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat, on kaikkien valtio-, yhteiskunta- tai hallintotieteitä opiskelevan etujärjestö. SYYn kattojärjestö on akavalainen Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKA ry. Jäseniä YKAssa on runsas 12 000 ja SYYssä noin 2 500. SYY-Wasan lisäksi paikallisjärjestöjä löytyy Helsingin, Tampereen, Turun, Jyväskylän, Kuopion, Joensuun ja Lapin yliopistojen kampuksilta.

 

SYYn jäsenyys maksaa vain 28€/vuosi ja jäsenenä olet oikeutettu kaikkiin YKAn jäsenetuihin, joita ovat mm. tapaturma- ja matkavakuutukset, liiton lomahuoneistot, CV- ja palkkaneuvonta, lakipalvelut, koulutukset sekä alennukset esimerkiksi vakuutusyhtiöiden, hotellien, risteilyjen, Danske Bankin, Teboilin ja Hertzin tuotteista. Jäsenenä voit myös liittyä Erityiskoulutettujen työttömyyskassaan Erkoon ja turvata näin valmistumisen jälkeisen aikasi. 

 

Meihin voi ottaa yhteyttä somessa, sähköpostilla (syy-wasa@uwasa.fi) tai ihan vaan hihasta nykäisemällä. Me ollaan täällä teitä varten!

Nähdään syksyllä! 

SYY-Wasan hallitus

Heidi, Matias, Akseli, Ida, Heikki ja Elina