SYY-Wasan tervehdys

Onneksi olkoon uuden opiskelupaikan johdosta ja tervetuloa Vaasaan hallari!

Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry on jokaisen valtio-, yhteiskunta- tai hallintotieteitä opiskelevan oma etujärjestö. Kattojärjestömme on akavalainen Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKA ry. Jäseniä YKA:ssa on runsas 12 000 ja SYY:ssä noin 2 500. Vaasan lisäksi SYY:n paikallisjärjestöt löytyvät Helsingin, Tampereen, Turun, Jyväskylän, Kuopion, Joensuun ja Lapin yliopistojen kampuksilta.

SYY:n jäsenenä olet oikeutettu kaikkiin YKA:n jäsenetuihin, joita ovat mm. tapaturma- ja matkavakuutukset, liiton lomahuoneistot, CV- ja palkkaneuvonta, lakipalvelut, koulutukset sekä alennukset esimerkiksi vakuutusyhtiöiden, hotellien, risteilyjen, Danske Bankin, Teboilin ja Hertzin tuotteista. Jäsenenä voit myös liittyä Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon ja turvata näin valmistumisen jälkeisen aikasi.

SYY-Wasa järjestää läpi vuoden tapahtumia Vaasassa yksin ja yhdessä muiden järjestöjen kanssa. Lukuvuonna 2019-2020 luvassa on mm. tutustumisilta, tenttikahveja, excursioita eli työpaikkavierailuja, työelämätapahtumia, yhdistyksen 15-vuotisjuhlat, työmarkkinatietouskurssi ja vapputapahtumia. Tapahtumista tiedotetaan Hallarit-sähköpostilistalla sekä somessa, joten ota seurantaan @SYYWasa Facebookissa ja Instagramissa!

Meihin voi olla yhteydessä somessa, sähköpostilla osoitteeseen syy-wasa@uwasa.fi tai vetämällä hihasta. Olemme täällä sinua varten. Nähdään syksyllä kampuksella!

SYY-Wasa ry:n hallitus

Akseli, Elina, Heikki, Heli, Matias ja Milla

 

 


Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa liittoon!

Olet päässyt osaksi mahtavaa yhteiskunta-alan yhteisöä. Onnittelut myös hienosta valinnasta ryhtyä yhteiskunnan asiantuntijaksi!

Hallintotieteelliset opinnot valmistavat harvoin suoraan tiettyyn ammattiin. Alalle hakeutuu ihmisiä, jotka ovat laaja-alaisesti kiinnostuneita eri asioista ja haluavat toiminnallaan vaikuttaa yhteiskunnan kehittämiseen. Yhteiskuntaosaajat työllistyvät laajasti eri sektoreille: valtiolle, yrityksiin, kuntiin, järjestöihin ja yliopistoihin. Työnimikkeet vaihtelevat asiantuntijoista johtajiin. Yhteiskuntaosaajat ovat tulevaisuudessa myös ammateissa, joista ei vielä kymmenen vuota sitten edes tiedetty.

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut, eli tutummin YKA, on yhteiskunnallisen alan osaajien ja opiskelijoiden oma ammattiliitto. Vaikutamme alan ja työelämän lainsäädäntöön ja olemme mukana neuvottelutoiminnassa. Keskiössä ovat jäsenemme, joita tuemme monin tavoin jo opiskeluvaiheessa muun muassa tarjoamalla palkkaneuvontaa, koulutuksia ja lainopillista apua. Haluamme ammentaa sinulle työelämätietoa jo varhaisessa vaiheessa, jotta työelämään siirtyminen olisi mahdollisimman helppoa sitten aikanaan.

Opiskelijoiden ääntä liitossa ja yhteiskunnassa pitää yllä SYY, jonka paikallisyhdistys SYY-Wasa järjestää työelämäaiheista toimintaa Vaasan yliopiston opiskelijoille. Paikallisjärjestön kautta pääset mukaan myös valtakunnalliseen opiskelijatoimintaan, jossa tapaa alan opiskelijoita ympäri maan ja oppii hyödyllisiä työelämätaitoja. Opiskelijan on hyvä oppia tunnistamaan omaa osaamistaan, markkinoimaan itseään ja käyttämään eri työnhaun välineitä. Kuulumalla liittoon liityt osaksi isompaa yhteisöä ja turvaat tulevaisuuttasi. Sekä liiton että SYY:n jäseneksi voi ja kannattaa liittyä vaikka heti opintojen alussa!

Me olemme täällä sinua varten elämäsi eri vaiheissa, jotta sinä saisit parhaat lähtökohdat oman polkusi löytämiseen. Voit hyvällä syyllä olla ylpeä tulevasta tutkinnostasi: hallintotieteilijä on asiantuntija, jonka työllä on yhteiskunnallista merkitystä. Toivotan sinulle ikimuistoista ja antoisaa fuksisyksyä sekä onnea opintoihin! ​

Marjo-Rita Juntunen
Yhteisösuunnittelija
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
marjo-rita.juntunen@yhteiskunta-ala.fi
010 231 0366

www.yhteiskunta-ala.fi