Liian monta hyvää syytä

”Hallinnoijat ry:n hallituksessa toimiminen on ollut opiskeluaikani parasta puuhaa. Erityisesti puheenjohtajana toimiminen on ollut erittäin mielenkiintoista ja hauskaa, vaikka välillä myös vähän stressaavaa. Puheenjohtajalle kuuluu hallituksen ja yhdistyksen kokousten koolle kutsuminen ja niissä käsiteltävien asioiden valmisteleminen yhteistyössä muun hallituksen kanssa. Puheenjohtaja myös vastaa siitä, että asiat hoidetaan ajallaan, ja että hallituksessa homma toimii niin kuin pitää. Pj tekee myös paljon sellaista hommaa, mikä ei näy jäsenistölle tai välttämättä edes muulle hallitukselle, kun täytyy kokoustaa, suunnitella ja valmistella asioita vähän kaikkien kanssa. Puheenjohtajana pääseekin varmasti tutustumaan myös muihin opiskelijoihin, sillä yhteistyötä tapahtuu oman kampuksemme lisäksi Vaasan muissa korkeakouluissa opiskelevien, sekä jatkuvasti enemmän myös muualla, erityisesti hallintotieteitä opiskelevien kanssa. Hommaa siis riittää, mutta kyllä pj-vuodesta selviää hallituksen avustuksella, eli opiskellakin ehtii jos vain haluaa!


Tapani, Puheenjohtaja

 

”Olen toiminut halhallituksen sihteerinä, mikä kuulostaa ehkä alkuun tylsältä, mutta pesti on osoittautunut olevan kaikkea muuta! Sihteeri on mukana kaikessa ja pääsee näkemään hallitusvuoden kaikki parhaat puolet, toki myös istumaan jokaisessa kokouksessa. Sihteeri vastaa järjestön hallinnollisesta puolesta eli aka paperitöistä, joihin kuuluvat pöytäkirjat, päätösluettelot, mutta myös fuksijulkaisun toteutus, vuosikatsauksen kokoaminen ja paljon muuta. Käteen on jäänyt kokoustekniikan lisäksi hurja määrä kivoja muistoja tapahtumista ja paljon uusia kavereita. Jos intoa riittää ja vähääkään kiinnostaa hae ihmeessä mukaan!”


Emilia P, Sihteeri

 

”Kopon vastuulle kuuluu hallariopiskelijoiden edunvalvonnasta huolehtiminen, palautteiden kerääminen sekä oppiainevastaavaprojektin vetäminen. Viime kevääseen mahtuikin useita kokouksia niin tiedekunnan henkilöstön kuin muiden ainejärjestöjen kopojen kanssa. Kuukausittain pidetään myös ylioppilaskunnan edunvalvontavaliokunnan kokous, jossa pääsee kuulemaan uutisia laajemmin koko yliopiston tasolta. Kopon ei siis tarvitse toimia yksin, vaan hommia tehdään paljon yhdessä oppiainevastaavien tai muiden ainejärjestöjen toimijoiden kanssa.  Kopon tehtävän parasta antia on se, kun saa viedä jäsenistön ideoita ja ajatuksia eteenpäin ja jäsenistön ääni saadaan kuulumaan! Tätä pestiä voinkin suositella kaikille, jotka on kiinnostunut mielenkiintoisista projekteista, opiskelijoiden eduista ja oikeuksista tai ylipäätään vaikuttamisesta!”


Saimi, Koulutuspoliittinen vastaava kevät 2016

 

”Viime syksynä mietin tosi kauan haenko hallitukseen vai en. Jotenki sitte jätin kuitenki hakematta koska ajattelin, että se ois niin aikaa vievää. Niinhän siinä sitten kävi et kevään mittaan alko harmittaa ihan hirveesti etten hakenut. Mulla onneks kävi niin hyvä tuuri et syksyllä avautu uus paikka johon sitten hain. Eli jos mietit, että aika ei riitä hallitushommille tai sulla on jotain muita vastaavia (teko)syitä hakemattomuudelle, niin mieti kaks kertaa ettei sit jää harmittamaan kuten allekirjottanutta! Hallitushommat on hyvää vastapainoa opiskelulle ja mikä parasta, siinä tutustuu uusiin ihmisiin ja oppii kullan arvoisia työelämätaitoja! Jatkoin tosiaan Saimin jalanjäljissä kopona, joka on todella mielenkiintoista hommaa, ja jossa pääsee tarkasteleen opintoja ihan uudesta persperktiivistä. Jos siis yhtään opiskelijoiden edunvalvonta kiinnostaa niin hae ihmeessä!”


Johanna, Koulutuspoliittinen vastaava syksy 2016

 

”Oi ja oi, mikä vuosi takana. Oon toiminut kirstunvartijana aka excelin, laskujen ja maksujen pyörittäjänä. Kuulostaako ruutuun tuijottelulta, onko jäänyt traumat titen kurssilta? Älä huoli, jos rahiksen pesti kiinnostaa, niin kaikkeen opastetaan ja oikeesti tää on mielenkiintoista ! Oikeestihan sitä on tullut hoidettua vaikka ja mitä, sekä osallistuttua tasaisesti kaikkeen hommaan ja se on antanut niin paljon. Hae ihmeessä toimintaan mukaan, jos koet että on antaa aikaa, oikeeta kiinnostusta, panostusta ja ennen kaikkea löytyy sitä mielenkiintoa puuhailla hallareiden eteen kaikkea jännää ja kivaa!”


Camilla, Rahastonhoitaja

 

”Tiedottajan hommiin kuuluu oleellisesti some, mutta on se paljon muutakin. Sen lisäksi, että päivittelen Facebookkia ja Instagramia, kuuluu mun hommaan myös blogin ja tenttiarkiston päivittäminen, sähköpostilistan hallitseminen sekä järjestöjorinoiden kirjoittaminen Vylkkäriin. Mulla riittää hommaa suht tasaisesti ympäri vuoden, mutta varsinkin syksyisin tiedottaminen on isossa roolissa, kun fuksit saapuvat kampukselle. Mun homma on kivaa siks, et tiedottajan hommia voi tehdä ajasta ja paikasta riippumatta. Hallitusvuoden aikana olen oppinut paljon käytännön asioita sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä, mistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Lisäksi hallituslaisena oon saanut ikään kuin ”etuoikeuden” tutustua uusiin ja mahtaviin tyyppeihin, sekä kokea opiskelijatapahtumien laajan kirjon. Jos susta tuntuu, että sulla on sana suhteellisen hyvin hallussa ja sisälläsi asuu pieni pilkunviilaaja, niin tää pesti vois olla just sua varten!”


Katariina, Tiedottaja

 

”Tässä jobissa oppii ahdistelun jalon taidon. Mun hommaan on siis kuulunut paljon soittelua ja sähköpostien lähettelyä eri yrityksille. Yrityssuhdevastaavana oon huolehtinu varainhankinnasta ja yhteistyökumppaneista. Oon vuoden aikana esimerkiksi neuvotellut yhteistyösoppareita ja ollut mukana haalariprojektissa. Tää vuosi on antanu mulle tosi paljon! Oon oppinu paljon, tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut kontakteja myös yliopiston ulkopuolelta. Mun hommat painottu pitkälti keväälle, mutta myös syksylle riitti puuhaa muissa hallituksen tehtävissä. Halhallituksessa on huippua se, että pääsee tekemään ja kokemaan monenlaisia juttuja. Kannattaa siis ehdottomasti hakea mukaan!”


Emma-Lotta, Yrityssuhdevastaava

 

”Olen vastannut Hallarit hikoilee -liikuntaprojektista, jonka tarkoituksena on edesauttaa hallintotieteiden opiskelijoiden hyvinvointia. Vuoden aikana olen järjestänyt säännöllisesti liikuntakokeiluja erilaisiin lajeihin opiskelijaystävälliseen hintaan. Käytin liikuntavastaavana aika paljon omaa valtaani ajankohdan ja lajivalinnan suhteen. Erityisesti motivoivaa oli järjestää lajikokeiluja, jotka saivat myös itseni liikkeelle.  Tässä hommassa pääsin valkkaamaan kokeiluun myös vähän tuntemattomampiakin lajeja. Hauskinta oli huomata, että mukaan innostuivat myös muutkin kuin hallariopiskelijat.  Tehtävä vaatii aikaa, mielenkiintoa sekä inspiraatiota, mutta antaa hyvää oloa ja yhdessä tekemisen iloa. Toivoisin jatkossa Hallarit hikoilee -tapahtumien kehittyvän entistä monipuolisemmiksi ja useammin järjestettäviksi. Tässä on hyvä pesti myös niille, joilla on sisällänsä pieni liikunnanvihaaja.”


Katriina, Liikunta/kulttuurivastaava

 

”Olen toiminut halhallituksessa toisena projektivastaavana. Projujen harteilla on suunnitella ja järjestää erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi sitsit ja excut eli työelämävierailut kuuluvat projujen hommiin. Lisäksi erilaisten fuksitapahtumien, kuten virkaanastujaisten ja hallariaisten järjestäminen on projujen vastuulla. Käytännössä siis touhuan sitä sun tätä tilojen vuokraamisesta tapahtuman ohjelman suunnitteluun. Hommaa on siis paljon ja säännöllisesti, mutta projektivastaavana toimiminen on ollut todella antoisaa ja hauskaa. Parasta on ollut huomata ihmisten nauttivan onnistuneista tapahtumista! Mukaan on tarttunut organisointitaitojen ja ajankäytön hallinnan lisäksi mieleenpainuvia tapahtumia ja kokemuksia, sekä paljon mahtavia tyyppejä, joihin on saanut tutustua hallitusvuoden aikana! Kannattaa siis ehdottomasti hakea mukaan hallitukseen!”


Noora, Projektivastaava

 

”Hellou ja terveiset toiselta projulta! Niinkuin Noora tossa aikaisemmin kertoikin, niin tosiaan projun tehtäviin kuuluu kaikenlaisten tapahtumien järkkääminen yhdessä muun hallituksen kanssa. Mikäli oot sellanen tyyppi, että tykkäät tapahtumien järkkäämisestä ja suunnittelusta niin suosittelen lämpimästi. Tässä roolissa pääsee ideoimaan ja toteuttamaan! Hommia riittää, mutta kyllä ne sitten palkitsee, kun saa jonkun tapahtuman organisoitua niin että jengi viihtyy!”


Emilia O, Projektivastaava

 

”Yhteistyövastaavan pesti ei ole ehkä se selkeimmin määritelty ja osittain hommat menee vähän päällekkäin yrityssuhdevastaavan tai projujen kanssa, mutta se oli mielestäni siinä parasta. Pääsin osallistumaan vähän kaikkeen ja tein kaikenlaisia pienempiä projekteja. Pääasiassa kevään aikana ehdin pitää yhteyttä meidän omien alumnien kanssa, vastata hallituspaitojen hankkimisesta ja sitsivihkon uudistamisesta. Lisäksi avustin projuja excujen järjestelyssä hankkimalla esimerkiksi vierailukohteita. Ehdin toimia Halhallituksessa vain kevään, koska opiskelut jatkuivatkin vähän yllättäen toisaalla, mutta lyhyessäkin ajassa ehti oppia paljon ja tutustua muihin opiskelijoihin. Hallitushommiin osallistuminen kannattaa ehdottomasti ja se on loppujen lopuksi todella antoisaa!”


Laura, Yhteistyövastaava