HULLUT HALLARIT

Hullut päivät sekoittavat parasta aikaa Suomen kansaa, mutta hallareiden riveissä on vietetty ”hullareita” jo pitkälle kevättä. Sen verran meillä Halhallituksessa on ollut vipinää ja vilskettä erilaisten tapahtumien tiimoilta. Tapahtumista ja projekteista vastaa tällä kaudella kaksi vaaleaverikköä, joten vuodelle on luvassa tuplasti enemmän hauskanpitoa. Tässä teille kirjoittelee Linda, toinen Chef de project, kun toinen puolisko Krista-Marilla on tutustumassa Balin rennon letkeään tyyliin järjestää tapahtumia. Meidän vastuualueeseen kuuluu myös excursiot, joista juuri ensimmäiseltä palattiin ehjin nahoin Vaasaan.

DSC_0829

Ensimmäinen hauskuuden toimeksianto oli järjestää kieltenlukijoiden Övertäjät Ry:n kanssa vuoden käynnistyssitsit. Teemaksi valikoitui Spring Break, jotta talven ankeus ei lannistaisi sitsikansaa ja vieläpä in Mexico, jotta saataisiin varmasti valeaurinko lavastettua kaupungin Miratalolle. Reilun sadan hengen juhlien järjestämisessä on yllättävän paljon pieniä huomioitavia asioita, joita ei heti tule ajatelleeksi. Ei riitä, että tilaan mahtuu sata henkeä vaan täytyy olla myös istumapaikat, äänentoistot ja siivousvälineet vuokrattavissa. Ruokien ja ohjelmanumeroiden suunnittelut vievät monen monta viestin vaihtelua. Kulissien takana paljastuikin hämmennyksiä, kun tilattu pinjata osoittautui erittäin pieneksi eikä plaseeraus mennyt kerta heitolla kuten piti. Myös soittolista lopetti toistonsa, joten toustimme Ville vetikin lonkalta muutaman biisin ja jelloshotin juomis – tai no syömistyyli aiheutti haastetta, mutta ay ay ay että meillä oli hauskaa!

WP_20150312_010

Tästä fiestasta selviydyttyämme, pian alkoikin seuraavan tilan vuokraus, kun Otaniemen tupsulakkikansaa saapui vieraaksemme LadyPinkiin. Tämän extempore illanvieton toteutimme rennommissa tunnelmissa ilman suurempaa illan agendaa, mutta niin hallarit kuin vieraatkin viihdyttivät toinen toisiaan laulaen ja pyörähdellen tangoilla. Ammattilaiset ottivat kuitenkin luulot pois meiltä amatööritanssijoilta ja näyttivät miten homma hoidetaan. Illan haastavin tehtävä olikin työntää miesväkeä ulos ravintolasta.

IMG_0596-001

Tapanamme on, että kerran keväällä ja kerran syksyllä pakkaamme virkamies/-naissalkkuihimme yöpuvut ja lähdemme pidemmälle excursiolle eri paikkakunnalle. Näin keväällä, kun kalenterit pursuvat kursseja, päätimme lähteä tehokkaalle 24h Jyväskylän exculle. Luokkaretki starttasi aamuvarhain, kun hyppäsimme Keski-Suomen pendolinoon. Kävimme Verohallinnossa kuuntelemassa erittäin kattavan esityksen verotuksesta ja verotoimistojen julkishallinnollisesta asemasta. Etenkin julkisoikeuden pääainelukijamme olivat korvat höröllä tämän vierailun ajan! Toinen vierailukohteemme oli Jyväskylän kaupunkirakennepalvelut, jossa tutustuimme ajankohtaisiin kaupungin kaavoitushankkeisiin ja kaupunkisuunnitteluun. Erityisesti aluetieteilijää innosti, kun kävimme läpi tarkoin teemakartoin miten kaupunki on ajan saatossa muuttunut. Pienen paikkakunnan puhheenjohtajamme Inkeri totesikin, että ovat sitten yhden Pielaveen tuohon rantsuun rakentanneet.

WP_20150318_001

Illanvieton päällimmäisenä tarkoituksena oli tutustua Jyväskylän ”kollegoihin” eli SYY-Jyväskylän jäseniin – valtio-opin opiskelijoihin. Tapasimme heidät Suomen suurimmassa Hemingway olutravintolassa, jossa päivän väri oli vihreä, kun juhlittiin Pyhän Patrickin päivää. Siirryimme pian rajumpaan illanviettoon, jossa hullaannuimme koko illan kestävästä karaokesta. Enkelikuoromme aiheutti hilpeyttä ravintolan asiakkaissa ja valtio-opin opiskelijoillekin viimeistään tällöin selvisi, että pidämme laulamisesta. Kurkut käheinä hyppäsimme seuraavana aamuna paluujunaan kohti kotikulmia. Jyväskylä oli koettu, nähty ja laulettu suohon. Jokainen nappasi oman nojatuolirivin taajamajunasta ja väsyneenä, mutta onnellisena odotti kuulutusta ”Bästa passagerare, vi anländer till Vasa”.

 

Mutta, näin meidän kesken – lisää on toki tulossa! Eduskuntavaalit kiinnostavat tietenkin meitä virkamiehen alkuja ja niin myös Åbo Akademin valtio-opin opiskelijoita, joten järjestämme tässä nurkilla vaalivalvojaiset Politivas Ry:n kanssa. Myös vapun aikana vedämme kravaatit vinoon ja jalalla koreasti, kun sitsaamme oikeustieteilijöiden kanssa poikkitieteellisissä tunnelmissa!  Seurailkaa sivujamme, jonne ensimmäisenä ilmoitamme mitä, missä ja milloinkin!

 

Nähdään keskellä tapahtumaa!

 

Rakkaudella,

Proju-Linda