Hallarit Helsingin exculla

Lähdimme torstaina 17.3 kohti Helsinkiä 20 innokkaan hallarin kanssa. Saavuimme Helsinkiin 9.30 ja lähdimme kiitämään kohti ensimmäistä vierailukohdettamme. Ensimmäinen vierailukohteemme oli Sisäministeriössä, jossa saimme todella hyvän vastaanoton (ei varmaan aikaisemmin oo ollut vahtimestari meitä hakemassa!). Sisäministeriön esittelijöinä toimivat hallinto- ja kehittämisosastolta ylijohtaja Jukka Aalto. Toisena esittelijänä toimi hallintotieteilijä Marja-Riitta Salokannel. Saimme Sisäministeriöstä arvokkaita vinkkejä työnhakuun ja kuulimme maahanmuuton nykytilanteesta. Vierailumme venähti suuren kiinnostuksen ja keskustelun vuoksi hieman suunniteltua pidemmäksi. Sisäministeriöstä lähdimme tutustumaan Helsingin yliopiston opiskelijaruokalaan, jossa söimme lounaan.

IMG-20160331-WA0005

IMG-20160331-WA0003

excu2

excu1

Lounaan jälkeen suuntasimme kohti energiateollisuus ry:tä. Energiateollisuudessa esittelijänämme toimi Eeva Kalli, joka on Vaasan yliopistosta valmistunut tuplamaisteri hallintotieteistä sekä kauppatieteistä. Kuulimme tilaisuudessa energiateollisuuden toiminnasta ja työmahdollisuuksista. Saimme myös Kallilta arvokkaita työnhakuun liittyviä vinkkejä. Erityisesti opiskelijoille jäi mieleen sitaatti: ”palkkaa asenne, opeta substanssi”. Vierailumme venähti myös energiateollisuudessa, sillä tässäkin kohteessa kävimme paljon mielenkiintoista keskustelua esittelijän kanssa.

excu5

excu4

Lähdimme energiateollisuudesta ratikalla kohti viimeistä vierailukohdettamme. Viimeisimpänä kohteenamme oli HUSLAB:in henkilöstöhallinto, jossa esittelijänä meille toimi Anne Kujala. Kujala piti väitöstilaisuuden syksyllä 2015 yliopistossamme, joten kiinnostuksemme myös tätä paikkaa kohtaan oli suuri. Kujalan mukana oli myös hänen avustajansa, joka opiskelee Helsingissä sosiaali- ja terveyshallintotieteiden maisteriohjelmassa. Monelle ei ollut edes etukäteen selvillä, että kuinka paljon hallintotieteiden opiskelijalla voi olla työmahdollisuuksia HUS:sissa ja muutenkin sairaanhoitopiireissä. Paikka oli todella mieleinen erityisesti sosiaali- ja terveyshallintotieteiden opiskelijoille.

IMG-20160331-WA0001

IMG-20160331-WA0012

IMG-20160331-WA0010

Rankka päivä päättyi vierailukohteiden osalta noin klo 17.00, jonka jälkeen majoituimme hotelleihin. Excursiomme päättyi ilta-ohjelmaan valtiotieteiden opiskelijoiden kanssa. Valtiotieteiden opiskelijat olivat järjestäneet meille ohjelmaa myöhälle yöhön saakka (oli livemusiikkia, beer bongia sekä muita hyviä skaboja). Onnistunutta yhteistyötä tullaan varmasti tekemään jatkossakin! Kiitos kaikille mukana olleille mahtavasta reissusta.

Projut Emilia & Noora