HALLAREIDEN HARJOITTELUJALKAUTUMINEN SEINÄJOELLA

Toteutimme hallareiden harjoittelujalkautumisen Seinäjoen osuuden viime keskiviikkona, kun lähdimme neljän hengen tiiminä kiertämään Seinäjoen virastoja ja järjestöjä. Mukana olivat Hallinnoijat ry:n sihteeri Saimi Valtamäki, projektivastaava Krista-Marilla Foudila, tiedottaja Tapani Veija sekä viime vuoden hallituksessa ollut Aleksi Koivisto, joka tänä vuonna vaikuttaa muun muassa Vyy:n hallituksessa. Tarkoituksenamme oli viedä tietoa hallintotieteiden opiskeluista ja Vaasan yliopiston opiskelijoiden harjoittelukäytännöistä mahdollisiin harjoittelupaikkoihin.

WP_20150211_004

Seinäjoen kaupungintaloa valloittamassa

Lähdimme matkaan Vaasasta aamulla yhdeksän aikaan. Perille päästyämme vierailimme ensimmäisenä Seinäjoen kaupungin talolla, jossa tapasimme sihteerin, koska henkilöstöstä vastaavaa henkilökuntaa ei ollut tavattavissa. Vastaanotto ei ollut aivan toivottu, sillä saimme kuulla, että Seinäjoen kaupungilla on käytäntönä palkata kesätyöntekijöiksi ainoastaan Seinäjoella asuvia. Kaupungintalolla emme siis viipyneet sen kauempaa ja lähdimme käymään Verotoimistossa, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjillä ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksessa, jossa tapasimmekin ylijohtajan. Kaikissa näissä kolmessa tapaamamme henkilöt olivat hyvin kiinnostuneita asiasta ja vietimmekin pitemmän aikaa kertoen opiskeluistamme ja harjoittelusta. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjillä juttelimme tiedottajan kanssa, joka on meiltä Vaasasta valmistunut hallintotieteiden maisteri. Hänen kanssaan suunnittelimme mahdollisuutta harjoittelun toteuttamisesta yrityksissä ja kuulimme myös vähän hänen uratarinaansa. Puhetta oli myös alumnitapaamisesta, jollaista on mietitty järjestettävän tulevaisuudessa. Kävimme myös vain nopeasti Maaseutuvirastossa, sillä kyseinen virasto oli paremmin vartioitu kuin mikään muista kohteistamme. Emme siis päässeet aulaa pidemmälle, eikä paikalla ilmeisesti ollut tavattavissa muita kuin vartija kopissaan, joka lupasi viedä infomateriaalimme eteenpäin.

Pikku-excu SeAMK:n ruokalassa

Pikku-excu SeAMK:n ruokalassa

Tämän jälkeen lähdimme kohti Seinäjoen ammattikorkeakoulu SeAMK:n Framia, jossa söimme ennen tapaamisia. Ruoka oli hyvää, mutta myös halpaa verrattuna Vaasan yliopiston ruokaloihin. Pienen etsinnän jälkeen löysimme hallintojohtajan, jonka kanssa puhuimme muun muassa mahdollisuudesta ottaa hallintotieteilijöitä harjoittelijoiksi projekteihin, joita SeAMK:lla on käynnissä jatkuvasti. Tämän jälkeen kiersimme Framilla olevia toimistoja sitä mukaan kun niitä löysimme. Kävimme Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdityksellä, SEDU:n toimistolla, Vaasan yliopiston toimipisteessä ja Etelä-Pohjanmaan liitossa, jossa työskentelee Vaasan yliopistosta valmistunut HTM hallintosuunnittelijana. Kävimme vielä KELA:ssa ja Etelä-Pohjanmaan TE-toimistossa viemässä paperit annettavaksi eteenpäin ja viimeisenä Seinäjoen Seurakunnalla. Vaikkakaan siellä ei ollut johtoa tavattavissa, annoimme infolaput eteenpäin sihteereille, jotka yrittivät kovasti löytää meille jonkun jonka kanssa keskustella asiasta.

WP_20150211_010

Kahvilassa käynnin jälkeen suuntasimme takaisin Vaasaan kolmen jälkeen iltapäivällä. Päivä oli kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoinen, hauska ja hyödyllinen niin kiertäjille, kuin yleisesti hallareillekin. Suurimmaksi osaksi meidät otettiin avosylin vastaan innokkaina kuulemaan asiastamme. Sama kierros tehdään vielä Vaasassa ja Kokkolassa saavuttaaksemme tavoitteemme harjoittelupaikkojen lisäämisestä!