HALLARIT MARSSIVAT ARKADIANMÄELLE

19484_1017866744894859_6525653655265590843_n

ALEKSI KOIVISTO

Kirjoittaja on hallariaktiivi ja toisen vuoden julkisoikeuden opiskelija

 

Demokratian juhlapäivä on vietetty, äänet on laskettu ja kansa on kajauttanut tahtonsa. Juhlin itse puolueeni keskustan vaalivoittoa puoluetoimistolla ja nyt on vaalitulosta tullut tarkasti analysoitua juhlinnan jälkeen. Suureksi iloksemme hallintotieteilijät keräsivät menestystä näissä vaaleissa. Se on loistavaa, sillä näin hallintotiede saa osakseen yhä enemmän näkyvyyttä ja arvostusta.

 

Meidän Vaasan yliopiston hallarialumni Susanna Koski (kok) tuli valittua kansanedustajaksi. Myös nykyinen sosiaali- ja terveysministeri ja Vaasan yliopiston hallintotieteiden kunniatohtori Paula Risikko valittiin neljännelle kaudelle Vaasan vaalipiiristä. Lisäksi Vaasan yliopiston hallareista Marisanna Jarva valittiin kansanedustajaksi Oulun vaalipiiristä (kesk) ja Kristiina Salonen (SDP) Satakunnan vaalipiiristä.

 

Kuortaneen ja Laihian perusturvajohtajana toiminut ja vuonna 2006 meiltä valmistunut Helena Lahtinen (KD) valittiin varakansanedustajaksi 1650 äänen potilla. Opiskelevista hallareista Vaasan vaalipiirissä Marko Heinonen (kok) sai 2326 ääntä ja Ville Ojala (kok) sai 142 ääntä. Myös Vaasan yliopistossa aiemmin hallintotiedettä opiskellut Eppu Saarela (vihr.) keräsi 125 ääntä.

 

Tampereen yliopiston hallarit keräsivät myös suurta menestystä. Tampereella hallintotieteen kandiksi opiskellut Mika Lintilä (kesk) uusi paikkansa Vaasan vaalipiiristä. Demareiden 29-vuotias varapuheenjohtaja ja HTM Sanna Marin sai yli 10 904 ääntä. Suomen nuorimmaksi kansanedustajaksi valittiin 24-vuotias Ilmari Nurminen (SDP) 5079 äänellä. Ilmari opiskelee pääaineenaan kunta- ja aluejohtamista.

 

Seuraavat neljä vuotta olevat olemaan mielenkiintoista aikaa, sillä julkisen sektorin hallinto on menossa täysremonttiin. Luvassa on varmasti uudistuksia aluehallinnon osalta, sote-uudistuksen tiimoilta ja kuntaliitosten jatkuessa. Suomi tarvitsee asiantuntevaa hallinnon osaamista, tuoretta tutkimusta ja uusia julkisen sektorin tekijöitä. Hallintotieteilijöitä tarvitaan enemmän kuin koskaan ennen.

 

Seuraavien viikkojen aikana alkaa myös suuri työpaikkaralli politiikan huipulla. Hallintotieteen opinnot antavat erinomaiset taustatiedot toimimiseen eduskunta- ja puoluetyön taustatehtävissä. Kansanedustajien ja ministerien taustajoukkoihin etsitään nyt reippaita, innokkaita ja idearikkaita avustajia. Toivottavasti myös tärkeisiin taustajoukkoihin saadaan meitä hallinnon osaajia mukaan.

 

Nämä olivat hienot vaalit Vaasan hallareille. Seuraaville Hallinnoijat ry:n vuosijuhlille riittää juhlapuhujaehdokkaita.