Tutorit


Mikä ihmeen tutor tai tuutor?

Tutorit ovat tehtäväänsä koulutuksen saaneita vanhempia opiskelijoita, joiden tehtävänä on ohjata ja opastaa uudet opiskelijat yliopistoelämään sekä tehdä opintojen alusta mahdollisimman sujuvaa ja antoisaa kaikille.


Abdulla ”Abdu” Al-Barkat

Hei!

Mun nimi on Abdu, oon 24-vuotias ja oon kotoisin Lempäälästä. Tuutte viihtymään Vaasan yliopistossa varmasti, sillä täällä on tosi hyvä yhteishenki ja huikee ilmapiiri. Maisematkin on erittäin upeat sekä yliopiston alueella että muualla Vaasassa. Odotetaan innolla teidän tapaamista! Jos tulee mitä vaan kysyttävää ennen syksyä, voitte olla yhteydessä, mielelläni autan. Nähdään pian ja hyvää kesää!

Opintosuunta: Julkisjohtaminen

IG: abduu_

 

Henri ”Henkka” Miettinen

Moikka!

Mun nimi on Henri ja oon 23-vuotias hallaritutori Espoosta. Vaasassa ihan parasta on lenkit rantaviivalla ja ihan se, että kaikki on niin lähellä! Vapaa-aika menee lähinnä hallitushommissa, sitseillä ja välillä eksyn urheilemaankin joko salille tai lenkille. Vinkkinä fukseille on että ottakaa kaikki irti ajasta Vaasasta ja tutustukaa toisiinne heti alusta lähtien myös tapahtumien ulkopuolella, vaikka alussa tuntuukin vaikealta ottaa lähes tuntemattomiin yhteyttä!

Opintosuunta: Julkisjohtaminen

 

IG: henrimiettinen

 

Ida Kettuoja

Heipsun!

Mä oon Ida Kettuoja, syksyllä 23-vuotias vaasalaistunut hallaritutori! Oon kotoisin Espoosta, mut oon useamman vuoden viettänyt Turussa, joka on niinku toinen koti mulle.

Vaasassa oon viettänyt nyt noin vuoden ja täällä parasta on kaunis kaupunki, meren ranta ja lyhyet etäisyydet. Vaasan yliopistossa parasta on yhteisöllisyys! Täällä opiskellessa löytää kavereita kaikilta aloilta ja useista eri korkeakouluista! Vapaa-aika mulle meneekin pitkälti kaikkien näiden uusien kavereiden kanssa tai eri järjestöhommien parissa! 

Vinkki fuksisyksyyn: lähde rohkeesti kaikkeen mukaan, oot erittäin tervetullut!

Opintosuunta: Aluetiede

IG: idakettuoja

 

Johanna-Celina Rönning

Heippa!

Mun nimi on Johanna ja oon syksyllä 22-vuotias. Oon kotoisin Pietarsaaresta, mutta Vaasa on ollut mun kotikaupunki viimeiset 10 vuotta. Vaasassa parasta on ehdottomasti meri ja huippu ulkoilumahdollisuudet! Tuutte vielä huomaamaan, että niistä on vaikea luopua myöhemmin 😉 Ensimmäinen vuosi opiskelijana meni aivan älyttömän nopeasti. Muistakaa siis nauttia joka hetkestä!

Olkaa ylpeitä itsestänne. Meillä on Vaasassa huippu yliopisto ja Vaasa on kaikin puolin loistava opiskelijakaupunki! 

Kiva päästä tutustumaan teihin ja tervetuloa Vaasaan! Nähdään syksyllä!

Opintosuunta: Julkisoikeus

IG: johannacelina

 

Mikko Nieminen

Tjena!

Meikämyyrä on Mikko Nieminen ja oon yks syksyn hallaritutoreista. 21 vuotta on ikää mittarissa ja kotoisin olen Kotkasta, tuosta Meripäivien mekasta. 

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Vaasaan! Vaasa on osoittautunut kivaksi kaupungiksi ja opiskelijoita täällä on eri puolelta Suomea. Vapaa- aika mulla menee pitkälti järjestöhommissa suhatessa ja cs:ssä. 

Mun vinkki tuleville fukseille on se, että lähtekää kaikkeen mukaan mikä vähääkään kiinnostaa ja ottakaa opiskeluajasta kaikki irti, ettei tarvi sitten kiikkutuolissa aikanaan katua. Nauttikaa fuksisyksystä ja tehkää opiskeluajastanne oman näkönen!  Niin ja kannattaa hankkia pyörä, etäisyydet Vaasassa on pieniä ja kaikki on pyörämatkan päässä. 

Ens syksystä tulee varmasti mahtava ja ootan innolla et pääsee tutustumaan teihin, syksyllä nähään!

Opintosuunta: Julkisoikeus

IG: mikkonieminen_

 

Pinja Tervonen

Hellou!

Täällä kirjottelee 22-vuotias Pinja Tervonen, yks ens syksyn tutoreista! Oon muuttanut Vaasaan opiskelujen perässä Turusta. Iso osa Vaasan yliopistossa opiskelevista tulee muualta Suomesta, mikä on todella kiva juttu! Joten ei syytä huoleen, jos Vaasa ei oo ennestään tuttu ja tuntuu jännittävältä, niin se tuntu myös musta ja varmasti monesta muusta. Se just onkin Vaasassa parasta, kun opiskelujen kautta ja erityisesti poikkitieteellisyyden myötä tutustuu ihmisiin eri puolilta Suomea. 

Toivotan teidät kaikki tulevat fuksit tervetulleiksi Vaasan yliopistoon, ihanaa kohta nähdä ja päästä viettämään fuksisyksyä teidän kanssa. 🙂

Opintosuunta: Julkisoikeus

IG: pinjatervonen
 
Salman Gadid

Moro!

22v, Turusta

Tykkään vapaa-ajallani hengata kahvittelun merkeissä, käydä salilla ja välillä myös potkimassa palloa. 

Elämä Vaasassa on ollut mielekästä, sillä yliopisto on kaunis ja opiskelijayhteisö tiivis ja yhteisöllinen. Vaasa on sopivan kokoinen ja kompakti kaupunki, jossa on mahdollista päästä nopeasti ja kätevästi paikasta toiseen. 

Odotan innolla syksyä ja teitä tulevia fukseja. Pidetään yhdessä mahtava syksy!

Opintosuunta: Julkisjohtaminen

 

IG: salmangadid

 

Vappu Vuori

Heippa!

Mä oon Vappu, 25-vuotias ja kotoisin Turusta.

Mun mielestä Vaasassa opiskellessa kannattaa ehdottomasti käydä yliopiston liikuntavuoroilla ja hallarien hikoiluissa. Ihan vaan liikunnankin vuoksi tietty, mutta aikuisiällä ei ole enää halpaa kokeilla uusia lajeja, saati sitten helppoa aloittaa uusi joukkuelaji ilman mitään kokemusta JA liikuntatapahtumissa saa uusia ystäviä etenkin ensimmäisinä viikkoina. Lisäksi parasta Vaasassa on lyhyet välimatkat, koska ystävät on aina lähellä <3

Opintosuunta: Julkisjohtaminen

IG: wapppu

 

 

Kuisma Ryödi 

Moikka sulle!!

Kuisma 21v, hallariopiskelija.
Alunperin oon kotoisin pienestä maalaispitäjästä Jokioisten kunnasta (Forssan ja Loimaan välistä). Sittemmin tie kuitenkin vei Varsinais-Suomeen ja Turkuun, josta muutto Vaasaan ja opintojen pariin.

Vaasaa ja hallintotieteiden opiskelua yhdistää moni hieno asia. Tutkinto on yksi suomen laaja-alaisimpia ja monipuolisimpia. Samaa voi sanoa myös kaupungista ja sen rakenteesta. Kaikki on lähellä ja samanhenkisiä ihmisiä ympärillä joka paikassa ja niihin on helppo tutustua! Erilaisia vapaa-aika ja harrastusmahdollisuuksiakin on paljon ja helposti saatavilla kauniissa merenrantakaupungissa.

Mun oma arki pyörii tiiviisti opintojen ja jalkapalloharrastuksen välillä tasapainoillessa. Erityisen lähellä sydäntä on kaikki fyysinen tekeminen ja kesään liittyvät jutut mitä voi porukalla tehdä helposti yhdessä!

Isot onnittelut jokaiselle opiskelupaikasta ja hyvästä valinnasta tulla Vaasan yliopistoon opiskelijaksi!
Jos jokin mietityttää tuleviin opintoihin, Vaasaan tai mihin tahansa muuhun liittyen, älä epäröi ottaa rennon letkeesti yhteyttä!

Nähdään pian!

Opintosuunta: Julkisjohtaminen

IG: kuismakristian