Toiminta


Sitsit

A Champagne Cheers!Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, juodaan ja lauletaan akateemisia juomalauluja. Sitseillä on yleensä jokin teema, jota myös illan ohjelma jollakin tavalla tukee. Sitseille pukeudutaan yleensä teeman mukaisesti, tai tuttuihin ja turvallisiin haalareihin. Hallarit sitsaavat vähintään kolmesti vuodessa; helmikuussa, vappuna ja syksyllä.

 

Hallarit hikoilee

Hallinnoijat ry järjestää noin kahden viikon välein Hallarit hikoilee -liikuntatapahtumia, jotka koostuvat erilaisista lajikokeiluista. Tarkoituksena on järjestää kaiken muun opiskelijaelämän vastapainoksi liikunnallista ja alkoholitonta tekemistä. Tapahtumat ovat kaikille opiskelijoille avoimia tiedekuntaa tai ainejärjestöä katsomatta.

Yhteistyökumppanimme Vaasan sähkö ja Wasamove ovat mukana järjestämässä Hallarit hikoilee -liikuntatapahtumia.

Tiedot tulevista liikuntatapahtumista ilmoitetaan facebookissa avoimessa Hallarit hikoilee -ryhmässä, jonka löydät täältä: https://www.facebook.com/groups/523037627737518/.

Tervetuloa mukaan!

Hallarit hikoilee yhteistyökumppanit ovat Vaasan Sähkö ja Wasamove:

http://www.wasamove.fi

https://www.vaasansahko.fi

vaasansähkö

wasamove


Kuukauden kahvihetki

Kerran kuukaudessa Halhuoneella järjestetään kuukauden kahvihetki, jonka aikana jäsenistölle on tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Kahvihetken yhteydessä on hyvä tilaisuus päästä juttelemaan muiden hallareiden ja halhallituksen kanssa, ja pohtia vaikka opintoihin liittyviä mietteitä tai turista muuten vain niitä näitä, sekä ostaa hallareiden haalarimerkkejä. Seuraa ilmoittelua tulevista kahvihetkistä Facebookistamme!

 

Excursiot

Excursiot eli excut ovat työelämävierailuja, joilla on tärkeä merkitys opiskelijajäseniemme ammatti-identiteetille. Excursioita järjestetään organisaatioihin, jotka ovat hallintotieteilijöille mahdollisia työ- tai harjoittelupaikkoja. Vuosittain järjestämme 1-2 excursiota ulkopaikkakunnille ja mahdollisuuksien mukaan näillä reissuilla luomme kontakteja muihin alamme opiskelijoihin.

Keväällä 2014 hallarit vierailivat Oulussa ja Tornio-Haaparannassa; syksyllä 2014 suunnittelemme excursiota Ruotsin puolelle, Uumajaan. Suurempien excujen lisäksi järjestämme muutamia työelämävierailuja myös Vaasan alueelle.

Excursiot järjestetään yleensä yhteistyössä Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat ry:n paikallisjärjestö SYY-Wasa ry:n kanssa. Excursiot ovat mainio keino tutustua oman alan monipuolisiin uramahdollisuuksiin.

Peli-illat

Hallarit järjestävät peli-iltoja syksyisin ja keväisin yhteistyöravintolassaan. Peli-illat kokoavat vuosikurssista riippumatta hallarit yhteen lautapelien ja änäriturnauksen merkeissä.

 

Vuosijuhlat

Vuosijuhla on akateeminen perinne, joka kannattaa kokea ainakin kerran opiskeluaikana. Vuosijuhla on kaksipäiväinen tapahtuma, joka koostuu cocktail-tilaisuudesta, kolmen ruokalajin juhlaillallisesta, jatkoista sekä seuraavan päivän silliaamiaisesta eli silliksestä. Juhliin pukeudutaan juhlavasti, etiketin mukaisesti: miehet frakkiin tai tummaan pukuun ja naiset pitkään iltapukuun. Vuosijuhliin voi osallistua joko yksin, avecin kanssa tai kaveriporukalla.

Cocktail-tilaisuudessa kutsuvieraat esittävät tervehdyksiään vuosijuhlia juhlivalle järjestölle. Illallisella kuullaan aterian lomassa puheita ja lauletaan lauluja. Illallisen jälkeen on tapana tanssahdella ennen jatkoille siirtymistä. Vuosijuhlien jatkot ovat vapaamuotoisempi tilaisuus, jossa usein on pientä iltapalaa ja esiintyjä/DJ. Sillikselle juhlaväki kokoontuu seuraavana päivänä muistelemaan edellistä iltaa sekä nauttimaan pöydän antimista syöden ja juoden.

Vuosijuhlat ovat ehdottomasti yksi ikimuistoisimpia opiskeluajan tapahtumia. Hallinnoijat ry viettää vuosijuhliaan viiden vuoden välein. Seuraavan kerran juhlistamme 35-vuotista ainejärjestöämme vuonna 2018.

 

Muu action

Ekan illan etkot
Hallinnoijat ry järjestää vuosittain lukuvuoden ensimmäisen päivänä Ekan illan etkot ennen VYY:n Ekan illan bileitä. Tapahtuman tarkoitus on koota uudet opiskelijat yhteen tutustumaan oman vuosikurssinsa opiskelijoihin.

Keskusteluilta
Keskusteluilta pidetään joka syksy. Ilta antaa uusille opiskelijoille mahdollisuuden kysyä heitä askarruttavia kysymyksiä vanhemmilta tieteenharjoittajilta. Keskusteluillassa ei ole tyhmiä kysymyksiä; tarkoituksena on auttaa fuksit yliopistoelämään ja Vaasan kaupungin saloihin. Oli kysymyksessä kurssivalinnat tai Vaasan paras ravintola, yhdessä löydämme ratkaisun.

Pikkujoulut
Hallarit viettävät vuosittain pikkujoulut, joissa vanha hallitus kiittää kuluneesta vuodesta ja uusi hallitus esittäytyy. Illan aikana vierailee myös jokaisen lempihahmo – Joulupukki! Lahjan saa, jos on itse ollut antelias.